Allen Coliban: PNL a propus un torţionar securist la gestionarea patrimoniului din Braşov

PNL a propus numirea unui torţionar securist în consiliul de administraţie al societăţii municipale RIAL care se ocupă de gestionarea patrimoniului din Braşov, afirmă primarul USR Allen Coliban. El precizează că este vorba de fostul maior de Securitate Nicolae Paraschiv.

3337 afișări
Imaginea articolului Allen Coliban: PNL a propus un torţionar securist la gestionarea patrimoniului din Braşov

„PNL a avut tupeul să-l nominalizeze în conducerea RIAL pe torţionarul Nicolae Paraschiv, cel care, de altfel, a fost secretar al Primăriei pe vremea primarului Scripcaru. Este un securist cu acte în regulă, dovedit de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, şi un om care a ajuns la pensie, dar pe care PNL-ul vrea să îl repună în funcţii. Asta este singura ofertă pe care o are PNL la ora actuală pentru braşoveni: revenirea la trecut, la torţionari şi securişti, revenirea la cei care au căpuşat şi care au vândut patrimoniul. E clar că PNL nu a înţeles mesajul electoratului din 2020 şi a rămas blocat în trecutul plin de umbre al politicii braşovene”, a declarat primarul Allen Coliban.

USR cere liderilor PNL „să ia atitudine şi să retragă de urgenţă această propunere ruşinoasă a unui torţionar şi să desemneze o persoană profesionistă în consiliul de administraţie al RIAL”.

Potrivit USR, propunerea a fost făcută în şedinţa de consiliu local de marţi, 31 octombrie, dar primarul Allen Coliban a retras acest punct de pe ordinea de zi a şedinţei pentru a împiedica această numire.

„Torţionarul Nicolae Paraschiv a fost secretar general al Primăriei Braşov timp de 17 ani, în toate mandatele fostului primar PNL George Scripcaru. În această perioadă, cu implicarea sa directă, patrimoniul Braşovului a pierdut mii de imobile, multe dintre ele prin retrocedări dubioase şi vânzări ilegale”, potrivit comunicatului de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici