- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (25.03.2015, 16:16)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Ambasada Olandei: Urmărim cu îngrijorare şi cu surprindere evoluţiile privind ridicarea imunităţii
Ambasada Olandei a precizat, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX, că urmăreşte "cu îngrijorare şi cu surprindere" evoluţiile privind ridicarea imunităţii parlamentarilor, mai ales în contextul în care partidele politice şi-au luat angajamentul de a lupta împotriva corupţiei.
243 afișări

Ambasada Olandei: Urmărim cu îngrijorare şi cu surprindere evoluţiile privind ridicarea imunităţii (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
"Ambasada Olandei urmăreşte cu îngrijorare şi cu surprindere evoluţiile privind ridicarea imunităţii, în special date fiind recentele promisiuni ale partidelor politice privind angajamentul de a lupta împotriva corupţiei. Credem cu tărie că legea se aplică tuturor, în acelaşi fel", se arată în răspunsul misiunii diplomatice, după ce Senatul a respins, miercuri, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a lui Dan Şova.
Ambasada mai precizează că are încredere că România şi instituţiile sale "iau în considerare recomandările din rapoartele MCV".
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. NASA vrea să condimenteze meniul astronauților printr-o producție de alimente provenite din spațiul îndepărtat
-
Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 95. Un nou atac cu drone asupra Kievului / Apelul primarului: staţi în adăposturi! / Un senator american, trecut pe lista neagră / Respinsă de Occident, Rusia îşi caută aliaţi în Africa: Lavrov este în Kenya / Zelenski l-a felicitat pe Erdogan pe limba lui
-
Încă un mesaj românesc pentru preşedinta Ungariei: Doamna Novak, fiţi fără grijă! Transilvania - suflet românesc
-
Oficial! Erdogan a câştigat alegerile din Turcia. Comisia electorală a confirmat victoria

Reacţia Ambasadei olandeze vine după cele ale Ambasadei Marii Britanii şi SUA.
Potrivit anunţului oficial făcut în plen în urma numărătorii voturilor, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, Senatul nu a încuviinţat arestarea preventivă a lui Dan Şova.
Numărul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari.
Din cele 151 de vorturi exprimate în cazul solicitării vizându-l pe Dan Şova, au fost înregistrate 79 de opţiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate.
Procurorul şef al DNA a trimis în 13 martie procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.
Anchetatorii au cerut încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari.
Comisia juridică a avizat, miercurea trecută, cu şase voturi "pentru" şi cinci "împotrivă", solicitarea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 20:00
MAE: Şase propuneri pentru poziţia de ambasadori ai României
-
astăzi, 20:00