Ambasada Rusiei anunţă o contribuţie ''modestă'' pentru Cuminţenia Pământului într-un clip-replică. VIDEO

Ambasada Rusiei anunţă o contribuţie ''modestă'' pentru Cuminţenia Pământului într-un clip-replică la cel realizat de Papaya Advertising, care face referire la instaurarea comunismului, reprezentanţa diplomatică susţinând că România s-a reconstruit economic şi social cu ajutorul Uniunii Sovietice.

13570 afișări
Imaginea articolului Ambasada Rusiei anunţă o contribuţie ''modestă'' pentru Cuminţenia Pământului într-un clip-replică. VIDEO

Ambasada Rusiei anunţă o contribuţie ''modestă'' pentru Cuminţenia Pământului într-un clip-replică. VIDEO

''În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului naţional cultural al ţării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuşi 'Cuminţenia Pământului'. Ambasada se alătură acţiunii şi aduce o contribuţie financiară modestă la fondul comun creat în acest scop'', a transmis Ambasada luni într-un mesaj postat pe Facebook.

Anunţul este însoţit de un material video care este o replică celui din campania independentă a Papaya Advertising, ''Ultimul tren'', care se referă la instaurarea comunismului. Clipul video alb-negru are 2':13'' şi se centrează pe imaginea simbolică a doi copii care privesc mersul istoriei românilor, înfăţişată sub forma unui tren în mers, punctând ''comorile pierdute'' de români de-a lungul celui De-al Doilea Război Mondial, venirea regimului sovietic, pierderea unei părţi semnificative a tezaurului ţării etc. Spotul se încheie cu imaginea trenului care duce "Cuminţenia pământului" şi se opreşte în faţa copiilor, iar aceştia se ridică în timp pentru a prinde ''ultimul tren'' încărcat cu valoroasa sculptură.

''Istoria adevărată n-a fost scrisă de actori pe un platou de filmare. Istoria adevărată a fost scrisă cu sânge pe câmpul de luptă. Primul Război Mondial - armata rusă şi armata română luptă împreună pentru independenţa României. Al Doilea Război Mondial - armata sovietică şi armata română luptă împreună pentru independenţa Europei. Industrializarea României - România se reconstruieşte economic şi social cu ajutorul Uniunii Sovietice. Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată. Ambasada Federaţiei Ruse în România donează pentru Cuminţenia Pământului. România trebuie să îşi recupereze valorile, copiii trebuie să înveţe istoria adevărată'', se arată în videoclip, care începe cu o imagine din ''Ultimul tren''.

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a precizat într-un mesaj postat pe Facebook în luna august referitor la campania ''Cuminţenia pământului-Ultimul tren'', lansată de Papaya Advertising, că respectivul clip video ''nu a fost finanţat de către Minister şi nu face parte din campania oficială asumată de Guvernul României şi coordonată de MC''.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici