Ambasada SUA, despre decizia CSAT pentru Afganistan: Suntem recunoscători poporului român

Ambasada SUA la Bucureşti transmite "aprecierea" sa faţă de decizia României de a suplimenta cu 600 numărul militarilor români detaşaţi în Afganistan, adăugând că "este foarte recunoscătoare" poporului român.

31 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA, despre decizia CSAT pentru Afganistan: Suntem recunoscători poporului român

Ambasada SUA, despre decizia CSAT pentru Afganistan: Suntem recunoscători poporului român (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Admirăm profesionalismul, performanţa excelentă şi excepţionalul angajament de datorie şi sacrificiu dovedit de forţele româneşti", precizează ambasada, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

"România a fost unul dintre cei mai de nădejde şi mai credincioşi aliaţi în Afganistan, în misiunea vitală a NATO menită să pună capăt răspândirii terorismului şi să ajute poporul afgan să clădească o naţiune paşnică şi democratică", se mai arată în mesajul ambasadei.

Ambasada SUA subliniază că "este foarte recunoscătoare" poporului român.

CSAT a aprobat, joi, o suplimentare cu 600 de militari a forţelor care acţionează în teatrul de operaţii din Afganistan, numărul maxim al acestora putând să ajungă la 1.798 de militari.

Ambasadorul SUA în România i-a mulţumit ministrului român de Externe

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Henry Gitenstein, i-a mulţumit, vineri, ministrului de Externe, Teodor Baconschi, pentru decizia CSAT de joi de a suplimenta numărul militarilor români din Afganistan.

Ministrul Teodor Baconschi l-a primit, vineri, într-o vizită de prezentare, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Mark Henry Gitenstein, informează MAE.

Conform sursei citate, în cadrul întrevederii, a fost exprimată satisfacţia reciprocă pentru relaţiile strânse de cooperare dintre România şi SUA, în multiple domenii, circumscrise parteneriatului strategic bilateral.

"Ambasadorul Gitenstein a adresat mulţumiri pentru decizia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din 21 ianuarie privind suplimentarea numărului trupelor româneşti din Afganistan", precizează MAE.

Teodor Baconschi "a subliniat importanţa intensificării cooperării în plan economic dintre cele două state, precum şi a stimulării, în continuare, a investiţiilor americane în România".

Totodată, şeful diplomaţiei române a avansat propunerea co-organizării, în cursul anului 2010, a unui Forum de afaceri româno-american. Ambasadorul american a salutat această iniţiativă, arătând că îmbunătăţirea componentei economice a relaţiei bilaterale reprezintă o prioritate a mandatului său, precizează MAE.

Ministrul român s-a referit în discuţia cu Gitenstein şi la "interesul deosebit" al României pentru includerea în programul Visa Waiver, subliniind importanţa colaborării strânse cu Ambasada SUA pe această temă, inclusiv prin lansarea unei campanii comune de informare publică. Ambasadorul Gitenstein a exprimat întreaga deschidere şi disponibilitate de sprijin în acest sens din partea misiunii diplomatice americane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici