Ambasada Suediei, întrebare de Ziua Limbii Române: „Vouă cât va venit factura la lumină?”

Reprezentanţii Ambasadei Suediei la Bucureşti au scris un mesaj capcană pe Facebook de Ziua Limbii Române. Numeroşi români l-au citit şi l-au comentat, acesta devenind în scurt timp foarte popular. O idee inedită au avut şi angajaţii SRI.

7265 afișări
Imaginea articolului Ambasada Suediei, întrebare de Ziua Limbii Române: „Vouă cât va venit factura la lumină?”

Ambasada Suediei, întrebare de Ziua Limbii Române: „Vouă cât va venit factura la lumină?”

„Vouă cât va venit factura la lumină?”, scrie pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei la Bucureşti.

Unii nu s-au prins de gluma diplomaţilor suedezi şi fie au comentat noile preţuri, fie au corectat „greşeala” din text. „Dragă Ambasadă, azi e ziua limbii române! "V-a" se scrie dezlegat”, a scris, pe Facebook, un bărbat.

„Aţi vrut să ne verificaţi? Tot este ziua limbii române”, a comentat o româncă, în timp ce un alt bărbat i-a lăudat pe cei de la ambasadă. „Felicitări pentru subtilitate, Ambasada Suediei! Prea fin. Prea ca la ţară”, a spus el.

Glume au făcut şi reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii. De Ziua limbii române ei au postat pe reţeaua de socializare un extras din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române. Cei de la SRI au arătat în prim-plan cuvântul tiptil însoţit de explicaţia fără zgomot, pe ascuns, pe furiş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici