Ambasadorul SUA la Bucureşti: Prioritatea mandatului meu este să promovez investiţiile unor companii americane în România

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, miercuri, la Suceava, că priorităţile mandatului său în România sunt să promoveze prosperitatea între cele două ţări şi comerţul şi investiţiile unor companii americane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

678 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA la Bucureşti: Prioritatea mandatului meu este să promovez investiţiile unor companii americane în România

Ambasadorul SUA la Bucureşti: Prioritatea mandatului meu este să promovez investiţiile unor companii americane în România (Imagine: Octav Ganea /Arhiva Mediafax Foto)

Hans Klemm a spus, după o întâlnire cu primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, că a discutat cu acesta despre priorităţile sale ca ambasador în România, printre care promovarea investiţiilor unor companii americane.

”Una dintre ele este să promovez prosperitatea între ţările noastre, să promovez comerţul şi investiţiile în România, posibil şi în Suceava, a unor companii americane”, a precizat Klemm.

El a menţionat că şi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş i-au cerut ”să îşi concentreze energiile” pe încurajarea oamenilor de afaceri americani să investească în România, inclusiv în nord-estul ţării.

Ambasadorul american a mai spus că se află pentru prima dată în vizită în judeţul Suceava, cunoscut pentru ”minunata zonă rurală”, pentru capitala istorică, dar şi pentru faimoasele biserici şi mănăstiri.

El a mai arătat că va vorbi studenţilor Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava, iar joi va vizita câteva mănăstiri şi un cimitir evreiesc, care beneficiază de asistenţă pentru renovare din partea Statelor Unite.

Hans Klemm a mai spus că, la invitaţia primarului Lungu, ar urma să revină la Suceava, în vară, în timpul Festivalului Medieval.

”Mi-aş dori să vizitez Suceava nu numai iarna, ci şi când e cald, primăvara sau vara”, a spus Klemm.

Klemm s-a întâlnit, miercuri, cu primarul Ion Lungu, cu care a discutat despre oraşul Suceava, iar edilul i-a prezentat oportunităţi de afaceri în zonă, inclusiv în zona metropolitană, în dezvoltarea infrastructurii, dar şi în domeniul agricol.

Lungu a spus că ambasadorul SUA a fost impresionat că se află la distanţă mică de Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare şi l-a invitat să participe, împreună cu soţia, la Festivalul de Artă Medievală, care se desfăşoară anual, în luna august, în cetate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici