Ambasadorul Ungariei a fost chemat la MAE pentru explicaţii în cazul Nyiro Jozsef

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oskar Fuzes, a fost convocat la MAE român, duminică dimineaţă, pentru a da explicaţii pe tema reînhuhumării lui Nyiro Jozsef, a declarat, pentru "Gândul", ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa.

922 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Ungariei a fost chemat la MAE pentru explicaţii în cazul Nyiro Jozsef

Ambasadorul Ungariei a fost chemat la MAE pentru explicaţii în cazul Nyiro Jozsef

"Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oskar Fuzes, a fost convocat duminică dimineaţă la Ministerul Român de Externe pentru a da explicaţii în cazul reînhuhumării poetului Nyiro Jozsef", a declarat Duşa, pentru "Gândul".

Decizia MAE român vine după câteva zile de război diplomatic între Budapesta şi Bucureşti pe tema reînhumării lui Nyiro Jozef, partea maghiară nerenunţând la demersul său în ciuda dezacordului României.

În urma scandalului, organizatorii evenimentului au decis să anuleze ceremonia de reînhumare, urmând să aibă loc doar o slujbă de comemorare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici