Americanii se pregătesc pentru acuzarea lui Trump, după ce fostul preşedinte a cerut proteste

Angajaţii au ridicat baricade în jurul unui tribunal din Manhattan, în timp ce New York-ul se pregăteşte de o posibilă inculpare a lui Donald Trump pentru o presupusă plată în bani incognito către starul porno Stormy Daniels în timpul campaniei sale din 2016.

506 afișări
Imaginea articolului Americanii se pregătesc pentru acuzarea lui Trump, după ce fostul preşedinte a cerut proteste

Americanii se pregătesc pentru acuzarea lui Trump, după ce fostul preşedinte a cerut proteste

Ar fi primul dosar penal împotriva oricărui preşedinte american. Trump ia îndemnat pe cei de pe reţelele de socializare să protesteze faţă de ceea ce el a spus că va fi o posibilă să ardă.
 
În apelul său la proteste, Trump a exprimat îngrijorarea forţelor de ordine că susţinătorii s-ar putea implica în violenţe similare atacului din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de la Washington.
 
În New York City – unde sa întrunit marele juriu – toţi ofiţerii NYPD sunt aşteptaţi să fie în uniformă şi pregătiţi pentru desfăşurare, potrivit unui memoriu intern pe care o sursă la împărtăşit CNN .
 
Cu toate acestea, temându-se de o capcană, mai multe grupuri de extremă-dreaptă au optat să nu ia în considerare apelul, au spus analiştii de securitate.

Niciun semn de nelinişte

Un mare juriu, care a mai audiat mărturii luni, ar putea aduce acuzaţii potrivit cu săptămâna aceasta. Trump, care caută din nou nominalizarea republicană la Casa Albă în 2024, a prezis că va fi arestat marti.
 
Un rechizitoriu ar putea afecta tentativa de a reveni a lui Trump. Aproximativ 44% dintre republicani spun că ar trebui să renunţe la cursa prezidenţială dacă este inculpat, potrivit unui sondaj de şapte zile Reuters încheiat luni.
 
O sursă apropiată echipei juridice Trump a declarat pentru CNN că, în cazul în care Trump va fi pus sub acuzare, nu se aşteaptă să aibă loc vreo arestare sau apariţie iniţială înainte de săptămâna viitoare. De luni seara, ei nu aveau nicio îndrumare cu privire la momentul unui potenţial rechizitoriu, în afară de fapt că li sa spus către biroul procurorului districtual din Manhattan că nu aşteaptă nimic.
 
Primarul New York-ului, Eric Adams, a declarat reporterilor că poliţia monitorizează reţelele de socializare şi ţine un ochi pe „acţiunile nepotrivite” din oraş. Departamentul de Poliţie din New York a spus că nu există ameninţări credibile cunoscute.
 
Dacă va fi acuzat, Trump ar trebui să călătorească din casa sa din Florida pentru amprentare şi alte procesări. Oamenii legi s-au întâlnit luni pentru a discuta despre logistică, au informat mai multe instituţii de presă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici