Ana Birchall, numită de CEX PSD secretar executiv pe relaţii internaţionale

Ana Birchall, fost secretar executiv al PSD în timpul preşedinţiei lui Mircea Geoană, a fost numită, joi, de Comitetul Executiv, secretar executiv pentru relaţiile internaţionale, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

611 afișări
Imaginea articolului Ana Birchall, numită de CEX PSD secretar executiv pe relaţii internaţionale

Ana Birchall, numită de CEX PSD secretar executiv pe relaţii internaţionale (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Comitetul Executiv al PSD a decis, joi seară, numirea a trei noi secretari executivi, printre aceştia fiind şi Ana Birchall, care va fi secretar executiv pe relaţia cu mediul internaţional.

Birchall a fost secretar executiv şi în timpul mandatului de preşedinte al PSD deţinut de Mircea Geoană, ea fiind nevoită să se retragă din funcţie după ce în presă a apărut o înregistrare în care s-a crezut, la vremea respectivă, că ar fi fost surprinsă în timpul unui act sexual.

Ana Birchall, fosta consilieră a lui Mircea Geoană, a câştigat procesul pe care i l-a intentat ziaristului Iosif Buble, pe care l-a acuzat de denigrare a numelui ei, după ce acesta a publicat pe blogul său, în 2008, un filmuleţ obscen, susţinând că protagonista era Birchall.

Ea a acuzat "implicarea, în mod mincinos, abuziv şi manipulativ" a numelui ei în diverse "scandaluri" pe care Buble "a înţeles să le declanşeze în 2008, în plină campanie electorală, fără a ţine cont de adevăr şi realitate".

Birchall preciza, la momentul sentinţei, că instanţa de judecată a constatat că la data postării celor două articole "defăimătoare şi denigratoare prin care se insinua în mod manipulativ şi abuziv, făra a ţine cont de adevăr" că ea ar fi fost protagonista filmuleţului postat, că ziaristul "habar nu a avut cine este protagonista acelui filmuleţ".

Instanţa a obligat ziaristul să publice hotărârea judecătorească în 3 ziare de largă circulaţie, să înlăture articolele şi comentariile "defăimătoare" la adresa lui Birchall, precum şi să înlăturare filmuleţul postat.

De asemenea, instanţa l-a condamnat pe pârât la plata a 70.000 euro cu titul de daune morale, plus cheltuieli de judecată.

CEX l-a numit, totodată, pe Eugen Bejinariu, fost ministru în Cabinetul Năstase, secretar executiv pe probleme legate de comunicare şi organizare internă. De asemenea, şi Ionuţ Vulpescu, un apropiat al preşedintelui de onoare, Ion Iliescu, a fost numit secretar executiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici