Analist, pentru Telegraph: România a coborât la nivelul unui «Stat Mafiot», cu procurori anticorupţie corupţi. De câte ori se încearcă înlăturarea din funcţie a lui Kovesi, SUA intervine

Damien Phillips, un analist privind relaţiile internaţionale, scrie într-un material pentru cotidianul The Telegraph că tentativele americane de a planifica eforturile anticorupţie din Europa de Est au eşuat răsunător în România, iar Rusia lui Vladimir Putin este principala beneficiară a eşecului. Analistul mai afirmă că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a "subminat în mod fatal statul de drept".

8835 afișări
Imaginea articolului Analist, pentru Telegraph: România a coborât la nivelul unui «Stat Mafiot», cu procurori anticorupţie corupţi. De câte ori se încearcă înlăturarea din funcţie a lui Kovesi, SUA intervine

The Telegraph scrie despre eşecul eforturilor anticorupţie din România. Analist: Ori de câte ori se încearcă înlăturarea din funcţie a lui Kovesi, SUA intervine

Damien Phillips, un analist privind relaţiile internaţionale, scrie într-un material pentru cotidianul The Telegraph că tentativele americane de a planifica eforturile anticorupţie din Europa de Est au eşuat răsunător în România, iar Rusia lui Vladimir Putin este principala beneficiară a eşecului. Analistul mai afirmă că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a "subminat în mod fatal statul de drept".

"Copilul de pe poster ales de (SUA, n.red.) pentru a gestiona problema corupţiei în această ţară, Laura Kovesi, este acum implicată aproape zilnic în scandaluri, iar alianţa ei necurată cu serviciile secrete corupte din România, care recunosc că privesc justiţia ca pe un «câmp tactic de intervenţie», a subminat în mod fatal statul de drept", susţine analistul.

"Ori de câte ori se încearcă înlăturarea din funcţie a lui Kovesi, SUA intervine în susţinerea procurorului stalinist aflat sub asediu", afirmă Damien Phillips în materialul intitulat "Marea Britanie după Brexit trebuie să îndrăznească să fie diferită şi să-şi găsească din nou vocea".

Analistul mai afirmă că SUA şi UE "au implementat politici de securitate în Europa Centrala şi de Est care pot cu uşurinţă să cadă pradă unor consecinţe nedorite, să creeze un «efect de recul», şi pe termen lung servesc intereselor Rusiei lui Putin. Tentativele SUA de a plănui în mod central eforturile anticorupţie din Europa de Est, pentru ajuta la întărirea obiectivelor sale de apărare şi securitate, se întorc acum împotriva lor într-un mod spectaculos în România".

"Fără să dea dovadă de gândire critică, UE şi-a pus toată greutatea în sprijinul planului american, în pofida relatărilor din mass-media care relevă înrăutăţirea crizei pe prima pagină în România, zilnic, în ultimii patru ani. Între timp, România a coborât la nivelul unui «Stat Mafiot», cu procurori anticorupţie corupţi, ce închid disidenţii şi un serviciu de informaţii scăpat de sub control, acum mai puternic decât Parlamentul ales al ţării", mai spune analistul.

"Cererile de extrădare sunt frecvent lansate de ţări corupte, cu judecători maleabili şi folosite ca o unealtă de represiune, precum Rusia care-şi vizează inamicii din Europa cu Interpol Red Notices, prin interpuşi ca Bulgaria şi România, care-şi urmăreşte disidenţii prin Mandatul European de Arestare", mai susţine Damien Phillips pentru The Telegraph.

"Conştientizarea faptului că acest lucru este parţial rezultatul intervenţionismului stângaci al SUA şi UE, şi că Parlamentul României este în incapacitatea de înfrânge aceste agenţii necinstite, a condus la o predictibilă ascensiune a naţionalismului. Sentimentele anti-occidentale se intensifică pe măsură ce apar noi revelaţii şi este clar că vecina Rusia profită enorm", se mai arată în materialul The Telegraph.

"Serviciile de informaţii ale lui Putin sunt deja implicate în «măsuri active» maligne în toată Europa – în mod particular, şi-au extins tentaculele naţionalismului reacţionar peste fostele sfere de influenţă din Europa de Est – şi, cu Turcia lui Erdogan, care devine din ce în ce mai pro-rusă, Ungaria care se îndreaptă spre autoritarism şi Polonia, care în mod sistematic îşi subminează statul de drept, UE şi SUA nu-şi permit mişcări greşite. Încrederea în statul de drept, democraţia parlamentară şi în instituţiile cheie ale societăţii civile sunt erodate în şir de-a lungul întregului continent", mai afirmă analistul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici