Analiza dosarului lui Şerban Mihăilescu în comisie, la 2 septembrie

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Norica Nicolai, a anunţat, miercuri, că marţi, 2 septembrie, va începe "procedura de lucru" în cazul dosarului lui Şerban Mihăilescu, care cuprinde şase volume, urmând ca până la 20 septembrie să se finalizeze raportul.

19 afișări
Imaginea articolului Analiza dosarului lui Şerban Mihăilescu în comisie, la 2 septembrie

Analiza dosarului lui Şerban Mihăilescu în comisie, la 2 septembrie (Imagine: Mediafax Foto)

"Am stabilit procedura de lucru în dosarul care îl vizează pe Şerban Mihăilescu şi am adoptat aceeaşi procedură pe care am utilizat-o pentru ceilalţi doi senatori (Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru, nr). Marţi, vom începe să citim cele şase volume care ne-au foat înaintate de Parchetul General", a declarat senatorul PNL Norica Nicolai, preşedinte al Comisiei juridice.

Ea a precizat că speră ca, cel mai probabil până în data de 20 septembrie, membrii Comisiei juridice să de un raport în dosarul Şerban Mihăilescu.

În privinţa unei posibile audieri a senatorului Şerban Mihăilescu, Nicolai a precizat că reprezentanţii Comisiei juridice "nu pot solicita audierea".

"Dacă senatorul doreşte acest lucru, categoric nu îl putem refuza, pentru că este o prerogativă stabilită prin Regulamentul Senatului", a spus Norica Nicolai.

Norica Nicolai a mai menţionat că, la fel ca şi în cazul Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru, se va aplica regula potrivit căreia "nici un senator nu va citi singur dosarul, ci în prezenţa altor doi colegi".

Termenul limită stabilit de Biroul Permanent pentru dosarul Şerban Mihăilescu este 30 septembrie.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a cerut, la sfârşitul lunii iulie, Senatului avizul pentru începerea urmăririi penale faţă de Şerban Mihăilescu, în dosarul de la DNA în care acesta este acuzat de primire de foloase necuvenite şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit procurorilor, în octombrie 2001, aprilie şi mai 2002, perioadă în care acesta ocupa funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Mihăilescu ar fi primit, de la consilierul său personal Fănel Păvălache, pe care îl numise anterior în această funcţie, arme de vânătoare pe care le-a deţinut în intervalul aprilie – octombrie 2002, fără să fie posesor al permisului de armă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici