Analiza euroalegerilor, prilej pentru "durii" PNL să ceară remanierea lui Cioroianu, Chiuariu, David

O parte a conducerii PNL, printre care vicepreşedinţii Crin Antonescu şi Norica Nicolai, vor propune, luni seara, în şedinţa BPC, o discuţie despre remanierea Cabinetului Tăriceanu, printre cei vizaţi fiind Adrian Cioroianu, Tudor Chiuariu sau Cristian David, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse PNL.

3 afișări
Imaginea articolului Analiza euroalegerilor, prilej pentru "durii" PNL să ceară remanierea lui Cioroianu, Chiuariu, David

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu

Nemulţumirea "aripii dure" din PNL faţă de activitatea şi "notorietatea" miniştrilor de Externe, Justiţie şi Interne este mai veche, campania electorală pentru europarlamentare şi sprijinul declarat al premierul Tăriceanu pentru aceştia împiedicând până în prezent o dezbatere în partid pe această temă.

Deşi cazul Cioroianu a mai fost temă de discuţie într-una din şedinţele conducerii liberale, nemulţumirea unor membri ai BPC s-a accentuat cu fiecare ieşire publică a şefului diplomaţiei.

Chiar în seara alegerilor pentru PE, după anunţarea rezultatelor, unul dintre vicepreşedinţii liberali spunea că, fără gafele lui Cioroianu, PNL ar fi avut două-trei procente în plus.

În ceea ce-l priveşte pe Chiuariu, "aripa dură" a PNL, pe lângă faptul că îl cataloghează ca fiind "omul lui Relu Fenechiu", îi reproşează acestuia că a adus prejudicii de imagine PNL, prin implicarea în unele scandaluri gen Ţuluş.

Ministrului de Interne, Crisitian David, îi este reproşat faptul că vizibilitatea şi notorietatea sa "se apropie de zero", în condiţiile în care deţine un portofoliu de anvergură şi cu "potenţial", etalon fiind fostul ministru Vasile Blaga.

De asemenea, este posibil să fie ridicată şi problema sprijinului pe care Guvernul îl are în Parlament, chiar în timpul campaniei electorale unul dintre miniştrii – Paul Păcuraru – clamând posibilitatea unei apropieri de PSD, ca soluţie pentru rămânerea la Palatul Victoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici