Anastase îl interpelează pe premier, cerându-i să trimită Corpul de control la şeful CJ Prahova

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a adresat o interpelare premierului Mihai Răzvan Ungureanu, în care îi solicită să trimită Corpul de control al primului-ministru pentru a face o anchetă legată de activitatea preşedintelui CJ Prahova, pe care îl acuză de abuzuri şi ilegalităţi.

408 afișări
Imaginea articolului Anastase îl interpelează pe premier, cerându-i să trimită Corpul de control la şeful CJ Prahova

Anastase îl interpelează pe premier, cerându-i să trimită Corpul de control la şeful CJ Prahova (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Roberta Anastase susţine în interpelarea adresată marţi că la nivelul administraţiei judeţului Prahova se petrec "abuzuri şi ilegalităţi extrem de grave girate de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova".

Preşedintele Camerei se referă la "starea lamentabilă în care administraţia Cosma a «reuşit» să aducă Spitalul Judeţean de Urgenţă Prahova". Ea menţionează că, deşi acest spital deserveşte peste 800.000 de prahoveni, în momentul de faţă el a ajuns să nu mai respecte standardele pe care le impune statutul de spital judeţean de urgenţă.

Conform sursei citate, computerul tomograf este aproape în permanenţă defect, iar aparatul RMN nu funcţionează pe timp de noapte, acesta nefiind în proprietatea Spitalului Judeţean de Urgenţă, ci în aceea a unei firme private.

"Imaginaţi-vă cum va face faţă acest spital unei situaţii de urgenţă, atât timp cât nu are aparatura necesară de evaluare a pacienţilor aflaţi în stare critică. În ceea ce priveşte condiţiile din spital, mi-au fost sesizate starea secţiei de cardiologie, unde bolnavii stau în perioadele de vârf câte trei într-un pat, clădirea secţiei de oftalmologie stă să se dărâme, iar numărul de toalete funcţionale este mult sub necesar, dar şi sub standardele sanitare. Mi-au mai fost aduse la cunoştinţă şi condiţiile precare de igienă din spital. Unitatea sanitară este invadată de gândaci, chiar directorul spitalului recunoscând că a pierdut războiul cu aceştia, existând în permanenţă pericolul unei infecţii intraspitaliceşti", adaugă Anastase.

Ea preciază că, mai mult, controlul din lunile mai-iunie 2011 al Casei de asigurări a judeţului Prahova, care a vizat perioada 2009-2011, a semnalat numeroase probleme în administrarea şi managementul acestui spital, arătând că bolnavii sunt obligaţi să îşi cumpere medicamente şi materiale sanitare deşi finanţarea de la Casa de Asigurări Prahova se ridică numai în ultimul an la 46 de miloane de euro.

"În aceste condiţii, în loc să investească în infrastructura spitalului, aparatură şi dotare medicală, preşedintele CJ Prahova a decis să construiască un nou sediu administrativ, care a costat 1.683.470 lei cu TVA. Asta doar pentru a satisface clientela sa politică, reprezentată de celebra firmă de casă a lui Mircea Cosma, firma SC Conti SA. Despre oportunitatea acestei investiţii este edificator faptul că la inaugurare Mircea Cosma a trebuit să părăsească în fugă clădirea pe o ieşire de serviciu fiind huiduit de către participanţi. Şi pentru că Mircea Cosma doreşte să controleze tot, el a dat dispoziţie ca toate chioşcurile din jurul spitalului să fie desfiinţate pentru a face loc în acea zonă în exclusivitate clienţilor săi politici. Vă solicit o analiză şi o anchetă a corpului de control al primului-ministru aşteptând răspuns scris", încheie Roberta Anastase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici