Anastase: Participăm la dezbaterea moţiunii, vom decide dacă şi la vot

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că parlamentarii PDL vor participa la dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de opoziţie, dar vor decide dacă îşi vor exprima votul.

9 afișări
Imaginea articolului Anastase: Participăm la dezbaterea moţiunii, vom decide dacă şi la vot

Anastase: Participăm la dezbaterea moţiunii, vom decide dacă şi la vot (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nu se pune problema să nu mergem la dezbaterea moţiunii de cenzură. Sigur, vom decide dacă vom participa efectiv la vot, dacă vom vota. Asta va fi opţiunea noastră. Oricum dânşii trebuie să demonstreze că au o majoritate", a afirmat Anastase.

Ea a precizat că moţiunea de cenzură depusă de PSD este regulamentară în privinţa semnăturilor şi că Birourile Permanente reunite urmează să stabilească calendarul dezbaterii şi votului.

Întrebată dacă este totul în regulă cu semnăturile moţiunii de cenzură, Anastase a răspuns: "Sigur, mergem către Birourile reunite unde vom decide calendarul dezbaterii şi votul moţiunii".

Roberta Anastase a mai spus că nu are informaţii că parlamentari ai PDL ar pleca la PSD şi vor vota moţiunea, arătând că liderul PSD Victor Ponta "parcă nu conta pe cei care pleacă de la un partid la altul".

Partidele din opoziţie au depus, luni, la Parlament, moţiunea de cenzură, care este semnată de 209 parlamentari. Pentru adoptarea acesteia sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Surse din coaliţie au declarat, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii din partidele care formează majoritatea guvernamentală ar putea, la votul la moţiunea de cenzură, să nu ridice bilele de vot pentru a le introduce în urne, ei urmând să fie doar prezenţi la şedinţa respectivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici