Anastase: Prioritatea zero a PDL este moţiunea de cenzură

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat joi pentru MEDIAFAX că "prioritatea zero" pentru PDL este respingerea moţiunii de cenzură şi că orice altă discuţie pe diverse teme, inclusiv privind restructurarea Guvernului, poate avea loc doar după moţiune.

14 afișări
Imaginea articolului Anastase: Prioritatea zero a PDL este moţiunea de cenzură

Anastase: Prioritatea zero a PDL este moţiunea de cenzură (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Prioritatea zero este moţiunea de cenzură, după care se pot purta alte discuţii" a spus Anastase.

Ea a arătat că PDL se află "după o asumare, urmată de o moţiune de cenzură" şi, din acest motiv, primul lucru pe care îl are în vedere este respingerea moţiunii.

PDL pregăteşte reducerea cabinetului Boc, nu doar prin renunţarea la agenţiile de stat, ci şi prin comasarea ministerelor, cinci portofolii urmând să fie atribuite democrat-liberalilor, două ministere udemeriştilor şi unul progresiştilor lui Gabriel Oprea, notează ziarul "Gândul".

Potrivit publicaţiei, problema remanierii ar putea fi tranşată în primele două săptămâni după moţiunea de cenzură a opoziţiei. "Planul Negoiţă prevede un guvern mai suplu, programat până la finalul lunii", scrie "Gândul".

Ideea unui guvern mai suplu a fost lansată de vicepreşedintele PDL, Liviu Negoiţă, care a cerut în cadrul Colegiului Director al partidului trasarea unui executiv compus din maximum opt ministere.

Unii lideri PDL consideră că o restructurare a ministerelor nu ar fi oportună, întrucât aceasta ar presupune un vot în Parlament, în condiţiile unei majorităţi fragile, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici