Anastase propune scanarea semnăturii deputaţilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a declarat, miercuri, că unul dintre obiectivele ei, în viitoarea sesiune parlamenatară, este legat de afişarea prezenţei parlamentarilor la lucrările din plen şi din comisii, prin scanarea semnăturilor acestora.

14 afișări
Imaginea articolului Anastase propune scanarea semnăturii deputaţilor

Anastase propune scanarea semnăturii deputaţilor

Anastase a spus cã vrea să găseascã o formulă prin care, "în mod transparent", prezenţa parlamentarilor să ajungă la cunoştinţa presei şi a opiniei publice.

Ea arătat că analizează şi posibilitatea ca prezenţa parlamentarilor să se facă pe baza cartelei electronice, dar a sugerat că au fost cazuri când cartela electronică a fost folosită şi de alţi parlamentari, nu doar de posesorul acesteia.

Ea a menţionat că semnăturile deputaţilor ar trebui să fie scanate, iar prezenţa acestora în plen să fie afişată şi controlată de un departament al Camerei.

Roberta Anastase a precizat că are ca obiectiv modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, prin compatibilizarea funcţionării Parlamentului României cu Parlamentul European.

"Intenţionez un import de bune practici şi de transparenţã în cheltuirea banului public", a spus Anastase.

Ea a mai spus că şi-a propus recâştigarea încrederii în Parlamentul României, prin activitatea acestui for şi prin transparenţã, arătând că speră să găsească, în acest sens, sprijinul colegilor ei. "Intenţionez o cât mai mare transparenţă, pentru că aceasta stă la baza încrederii", a opinat Anastase.

Roberta Anastase a fost întrebată dacă vor fi luate măsuri împotriva parlamentarilor care vor absenta de la lucrări. Ea a spus că intenţionează să discute cu ceilalţi parlamentari acest lucru, pentru ca măsurile de transparenţă sã fie asociate cu măsurile de sancţionare.

Preşedintele Camerei a mai spus că ar vrea ca înregistrarea audio a şedinţelor Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să fie pusă pe site-ul camerei, imediat după încheierea acestor şedinţe.

În legătură cu proiectul realizării unei televiziuni care să emită lucrările Camerei, Anastase a precizat că au avut loc doar discuţii "incipiente" pe această temă şi că un asemenea proiect include o serie de costuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici