Anastase: PSD şi PNL au decis amânarea asumării pentru ca pensiile parlamentarilor să nu fie afectate

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că PSD şi PNL au decis, în şedinţa Birourilor Permanente reunite, amânarea discutării în Parlament a asumării răspunderii Guvernului pe Legea pensiilor cu scopul ca pensiile parlamentarilor să nu fie afectate.

16 afișări
Imaginea articolului Anastase: PSD şi PNL au decis amânarea asumării pentru ca pensiile parlamentarilor să nu fie afectate

Anastase: PSD şi PNL au decis amânarea asumării pentru ca pensiile parlamentarilor să nu fie afectate (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Un lucru îndreptat împotriva cetăţenilor şi pentru conservarea drepturilor parlamentarilor a fost amînarea în şedinţa Biroului Permanent comun, a discutării asumării răspunderii Guvernului pe legea pensiilor pentru ca pensiile parlamentarilor să nu fie afectate.(…) Asistăm la constituirea unei majorităţi care se luptă pentru un singur lucru, şi anume conservarea propriilor privilegii în total dezacord cu ceea ce îşi doresc oamenii", a afirmat Anastase.

Ea a arătat că grupul parlamentar al PDL a dorit eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi a depus, la începutul sesiunii trecute, un proiect în acest sens, dar el a primit aviz negativ de la comisie şi a fost blocat în Parlament.

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a declarat, miercuri, că BP reunite au hotărât să amâne decizia privind procedura anagajării răspunderii pe Legea pensiilor după moţiune, el apreciind că demersul este înţelept, pentru că actualul Cabinet va cădea la vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici