Anastase: Şi Ţiriac dacă ar sta la bloc ar beneficia de subvenţie. Ajutorul trebuie să fie pentru nevoiaşi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat vineri la Eforie, unde participă la Şcoala de vară a tinerilor PDL, că ajutoarele sociale trebuie să ajungă la acele grupuri care au reală nevoie de ele, făcând referire la recenta tăiere a subvenţiilor şi a stimulentelor la căldură.

239 afișări
Imaginea articolului Anastase: Şi Ţiriac dacă ar sta la bloc ar beneficia de subvenţie. Ajutorul trebuie să fie pentru nevoiaşi

Roberta Anastase (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Vorbim de două lucruri cât se poate de clare. Pe de o parte vorbim de subvenţie, care reprezintă susţinerea unei părţi din gigacalorie şi care merge practic la toată populaţia indiferent că are sau nu capacitatea de a plăti gigacaloria complet", a spus Roberta Anastase.

Ea a mai precizat că într-o astfel de situaţie ar putea fi şi un om de afaceri potent care ar avea apartament într-un bloc şi care ar fi şi el astfel subvenţionat la plata gigacaloriei, deşi nu ar avea nevoie.

"Vorbeam cu ploieştenii şi spuneam că, dacă un om de afaceri puternic, luaţi-l pe oricare dintre ei, să zicem domnul Ţiriac, s-ar muta la bloc, şi el ar beneficia de această subvenţie. Sunt convinsă că dânsul nu doreşte acest lucru", a spus Anastase, adăugând că aceste ajutoare trebuie să ajungă la persoanele care sunt în reală nevoie.

"Ajutoarele sociale, deci practic adresabilitatea către acele grupuri care sunt în reală nevoie şi care au nevoie de sprijinul acesta este politica reală care trebuie făcută din punct de vedere social", a conchis Anastase.

La sosirea pe terasa sălii de conferinţe unde au loc lucrările Şcoalii de vară a tinerilor PDL de la Eforie Nord, Anastase a fost întâmpinată de o pisică portocalie, aflată pe un scaun. Preşedintele Camerei Deputaţilor a stat câteva minute pe terasă, unde a mângâiat pisica, rămasă acolo şi după plecarea Robertei Anastase.

Guvernul a eliminat subvenţia acoperită de la bugetul de stat pentru energia termică, începând cu iarna 2011-2012, iar primăriile vor decide dacă şi în ce condiţii vor acorda subvenţii din bugetele locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici