ANAT a refuzat invitaţia Comisiei Udrea de a trimite un reprezentant la şedinţe

Comisia Udrea a solicitat în scris Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) să desemneze un membru care să participe la şedinţe, însă ANAT a refuzat, argumentând că nu se implică în probleme politice.

49 afișări
Imaginea articolului ANAT a refuzat invitaţia Comisiei Udrea de a trimite un reprezentant la şedinţe

ANAT a refuzat invitaţia Comisiei Udrea de a trimite un reprezentant la şedinţe (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În conformitate cu dispoziţiile art. 9 lit. b) din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 36, din 27 iulie 2009, precum şi ale art. 6 pct. 65 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru acţiuni de promovare a turismului şi a imaginii României, vă rugăm să aveţi amabilitatea de a desemna o persoană care să facă parte din Comisie", se arată într-un document adresat ANAT, în atenţia preşedintelui instituţiei, Corina Martin, şi semnat de Ludovic Orban şi Claudiu Ţaga.

În scrisoarea cu antetul Palatul Parlamentului, Camera Deputaţilor, şi datată 11 august 2009, se menţionează că persoana desemnată de ANAT poate participa la şedinţele comisiei începând cu 18 august.

Contactată de MEDIAFAX, Corina Martin, preşedintele ANAT, a declarat că a primit cererea comisiei în data de 18 august, iar miercuri, 26 august, a convocat consiliul director al asociaţiei pentru a lua o decizie.

În urma şedinţei, decizia ANAT a fost să decline oferta făcută de reprezentanţii comisiei.

"ANAT este o asociaţie profesională care nu se implică în probleme politice, ci strict în probleme profesionale, în favoarea membrilor săi", a adăugat Corina Martin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici