Andon: Băsescu a întors clepsidra constituirii celei de-a treia Republici

Preşedintele subcomsiei care analizează dosarele lui Mitrea şi Năstase, deputatul PC Sergiu Andon, a afirmat, marţi, că Traian Băsescu a întors clepsidra constituirii celei de-a treia Republici, ceea ce înseamnă demolarea instituţiilor existente, pentru a-şi construi propriile instituţii.

18 afișări
Imaginea articolului Andon: Băsescu a întors clepsidra constituirii celei de-a treia Republici

Andon: Băsescu a întors clepsidra constituirii celei de-a treia Republici (Imagine: Mediafax Foto)

Andon a comentat astfel declaraţiile şefului statului conform cărora Curtea Constituţională a devenit o pavăză de nădejde pentru miniştrii parlamentari suspecţi de a fi infractori.

"Domnul Băsescu spune curent aşa ceva. Domnia sa a întors clepsidra constituirii celei de-a treia Republici, aşa o numeşte încă din prima zi a mandatului. Asta înseamnă o politică de demolare a tuturor insituţiilor ca să-şi construiască propriile instituţii", a susţinut Sergiu Andon.

Întrebat dacă simte că ceea ce face subsomisia în acest moment este o pavăză pentru parlamentarii care probabil au comis fapte penale, Andon a spus că raportorii vor evita tranformarea subcomisiei într-o pavăză pentru parlamentarii care au comis fapte penale, prin conşiinţa fiecăruia dintre membrii acesteia, dar şi prin regulile pe care şi le-au impus şi care încearcă să aducă lucrurile cât mai mult în matca obiectivităţii.

Întrebat dacă declaraţile lui Traian Băsescu au împiedicat desfăşurarea lucrărilor subcomisiei, deputatul PC a răspuns afirmativ, menţionând că singura perturbare a lucrărilor a fost faptul că raportorii au trebuit să facă declaraţii, pe telefon, pe această temă.

Întrebat dacă vede vreo legătură între ieşirea preşedintelui şi lucrările subcomisiei, preşedintele subcomisiei pentru avizarea începerii urmăririi penale a deputaţilor Miron Mitrea şi Adrian Năstase a spus că el nu crede în coincidenţe, cu atât mai puţin când este vorba de "un om atât de dibaci în acţiunile sale şi atât de virtuos în acrobaţiile sale politice cum este domnul Trian Băsescu".

El a mai spus că nu simte declaraţiile şefului statului ca pe o presiune, adăugând că subcomisia nu simte decât presiunea răspunderii pe care o are.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici