Andrei Chiliman, înlocuit la şefia PNL Bucureşti. Antonescu: Eugen Nicolăescu, noul conducător al organizaţiei

Conducerea PNL a decis, luni, înlocuirea lui Andrei Chiliman la şefia organizaţiei PNL Bucureşti şi l-a numit interimar la conducerea filialei pe Eugen Nicolăescu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse liberale. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat că Andrei Chiliman a fost înlocuit cu Eugen Nicolăescu la şefia PNL Bucureşti, precizând şi că Mariana Câmpeanu a devenit vicepreşedinte al filialei.

3233 afișări
Imaginea articolului Andrei Chiliman, înlocuit la şefia PNL Bucureşti. Antonescu: Eugen Nicolăescu, noul conducător al organizaţiei

Andrei Chiliman (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Conform lui Antonescu, în şedinţa Consiliului Naţional Executiv al partidului s-au înregistrat 36 de voturi "pentru", opt voturi "împotrivă", iar trei voturi au fost nule pentru înlocuirea lui Chiliman din funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti.

Pentru numirea la şefia organizaţiei a deputatului Eugen Nicolăescu s-au înregistrat 39 de voturi "pentru", şapte voturi "împotrivă", iar unul a fost declarat nul.

De asemenea, Antonescu a anunţat că, la şefia PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu a fost înlocuit cu Adrian Neacşu, iar la PNL Sector 4 Geani Dinu a fost înlocuit cu Daniel Chiţoiu.

Crin Antonescu a explicat că, prin numirea lui Adrian Neacşu la şefia PNL Sector 2, a fost vacantat un post de vicepreşedinte al PNL Bucureşti, funcţie în care a fost numită Mariana Câmpeanu.

Andrei Chiliman rămâne candidatul PNL pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 şi se va concentra în perioada următoare pe campania electorală, au precizat aceleaşi surse.

Potrivit surselor citate, decizia înlocuirii lui Chiliman este motivată de neînţelegerile cu PSD referitoare la candidatul USL pentru Primăria Sectorului 6.

Decizia înlocuirii lui Andrei Chiliman la şefia PNL Bucureşti a fost luată cu 18 voturi "pentru", 6 voturi "împotrivă", iar două voturi au fost anulate, au precizat aceleaşi surse.

De asemenea, în şedinţa Biroului Politic Central al PNL s-a mai decis şi înlocuirea preşedintelui interimar al filialei liberale de la sectorul 2, Dan Cristian Popescu, cu Adrian Neacşu, precum şi a liderului filialei de la sectorul 4, Geani Dinu, cu Daniel Chiţoiu. Neacşu şi Chiţoiu vor avea şi ei mandate interimare, au precizat sursele citate.

Deciziile urmează a fi validate şi în şedinţa Consiliului Naţional Executiv al PNL care urmează să se desfăşoare după şedinţa BPC.

Înlocuirea liderului filialei PNL Sector 4 vine după ce, în 31 martie, Geani Dinu declara, pentru MEDIAFAX, că PNL Sector 4 nu negociază politic cu Popescu-Piedone, care este un candidat impus, menţionând că organizaţia îl va susţine pe acesta "atât cât se va putea".

"PNL Sector 4 nu negociază politic cu Popescu-Piedone, care este un candidat impus. Îl vom susţine atât cât se va putea. De negocieri politice cu Popescu-Piedone nici nu poate fi vorba, deoarece a demonstrat că este un om lipsit de orice fel de credibilitate", spunea Geani Dinu.

În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 2 aprilie, că liberalii vor susţine candidatura lui Cristian Popescu Piedone din partea USL la Primăria Sectorului 4.

"Îl voi ajuta pe domnul Geani să înţeleagă unde este domnul Piedone", mai spunea Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici