Andrei Gerea a fost schimbat de la şefia ALDE Bucureşti. Deputatul cerea demisia lui Tăriceanu pentru că ar fi „contribuit decisiv la disoluţia” partidului

  • Andrei Gerea a fost schimbat, marţi, de la şefia filialei ALDE Bucureşti
  • Deputatul îi ceruse public demisia lui Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea partidului
  • Gerea susţinea că acesta „contribuie decisiv la disoluţia ALDE
1277 afișări
Imaginea articolului Andrei Gerea a fost schimbat de la şefia ALDE Bucureşti. Deputatul cerea demisia lui Tăriceanu pentru că ar fi „contribuit decisiv la disoluţia” partidului

Andrei Gerea a fost schimbat de la şefia ALDE Bucureşti

În locul lui Andrei Gerea vor fi copreşedinţi interimari ai filialei ALDE Bucureşti deputatul Varujan Vosganian şi liderul TLDE Daniel Catana.

„În cadrul şedinţei Consiliului de Coordonare al filialei ALDE Bucureşţi, întrunită marţi seară, a fost propusă înlocuirea din funcţia de preşedinte al filialei ALDE Bucureşti a deputatului Andrei Gerea. Motivul care a stat la baza deciziei Consiliului de Coordonare al ALDE Bucureşti a fost legat de lipsa de implicare a acestuia în coordonarea filialei Bucureşti”, arată o postare pe pagina de Facebook a ALDE Bucureşti.

Conform sursei citate, decizia luată marţi va fi înaintată Biroului Politic Executiv al ALDE care va aproba modificările stabilite în filiala Bucureşti a partidului.

„Consiliul de Coordonare al ALDE Bucureşti a decis să îi desemneze în calitate de copreşedinţi interimari pe deputatul Varujan Vosganian şi preşedintele organizaţiei de tineret a ALDE Claudiu Daniel Catana. Decizia luată în şedinţa de marţi va fi înaintată Biroului Politic Executiv al ALDE, cel care va aproba modificările stabilite în şedinţa filialei”, conchide sursa menţionată.

Andrei Gerea a scris, vinerea trecută pe Facebook, că „după alegerile europarlamentare de anul trecut, ALDE şi-a pierdut busola”.

„În doar o jumătate de an, ALDE si dl. Tăriceanu au devenit neloiali atât electoratului, prin ieşirea de la guvernare şi renunţarea sa la candidatura pentru prezidenţiale, cât şi membrilor săi, prin discuţiile cu PSD şi Pro România, asta în timp ce colegii noştri ocupau posturi în guvernarea PNL. Astfel, ALDE şi dl. Tăriceanu şi-au pierdut cota înaltă de credibilitate avută în faţa electoratului şi a actorilor politici. Respect cariera domnului Tăriceanu, dar în acest moment domnia sa nu face decât să contribuie decisiv la disoluţia ALDE”, a afirmat Andrei Gerea.

El i-a transmis lui Călin Popescu Tăriceanu că este nevoie de o schimbare serioasă şi i-a cerut să îşi dea demisia de la şefia ALDE.

„Astăzi, îi transmit dlui Tăriceanu că este nevoie de o schimbare radicală a atitudinii şi acţiunii politice şi îi cer să demisioneze de la conducerea partidului şi să lase loc cât mai repede unei noi echipe care să relanseze proiectul ALDE. Nu mă bucur deloc că fac acest apel, dar îl consider o necesitate. Este un ultim demers la care pot recurge în speranţa că voi genera reacţii care să ajute partidul să iasă din criza de credibilitate în care a ajuns”, a conchis Gerea.

În replică, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, sâmbătă, că pot exista destule păreri în partid, însă deciziile sunt luate în forurile statutare ale ALDE.

„E o voce, suntem un partid liberal. Pot să existe şi păreri diverse. Deciziile se iau de cei care fac parte din forurile statutare”, a declarat Tăriceanu, la Digi 24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici