Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE: Ludovic Orban eşti o slugă a sistemului şi te faci preş în faţa instituţiilor europene

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a afirmat, miercuri, că liderul PNL Ludovic Orban s-a transformat nu doar în sluga sistemului din România, ci s-a făcut şi "preş" în faţa instituţiilor europene cu care ţara noastră ar trebui să fie într-o relaţie de parteneriat, nu de subaltern.

934 afișări
Imaginea articolului Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE: Ludovic Orban eşti o slugă a sistemului şi te faci preş în faţa instituţiilor europene

Andrei Gerea: Orban, vicepreşedinte ALDE: Ludovic Orban, eşti o slugă a sistemului şi te faci preş în faţa instituţiilor europene

Declaraţiile lui Andrei Gerea vin în contextul în care liderul liberal, Ludovic Orban, i-a cerut demisia preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, după ce acesta a atacat Comisia Europeană, în cadrul reuniunii Asociaţiei Senatelor din Europa.

"Ridicolul are un nou sinonim astăzi. Acesta e Ludovic Orban. Preşedintele de azi al PNL-ului a primit liber de la stăpânii săi să vorbească. Şi a vorbit şi a strigat în gura mare că nu îşi poate depăşi condiţia de slugă a sistemului paralel. Orban nu ştie cum să pupe mai bine mâna sistemului. (...) Ludovic, ai transformat PNL-ul în sclavul sistemului şi vii azi să dai lecţii de europenism, de principii fundamentale ale statului de drept? Nu doar că eşti sluga sistemului din România, dar te faci şi preş în faţa unor instituţii europene cu care ar trebui să avem o relaţie de parteneriat şi nu cea dintre şef şi subaltern", a transmis vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Deputatul ALDE mai spune că Ludovic Orban tace când trebuie să vorbească şi vorbeşte când trebuie să tacă. Gerea precizează că preşedintele PNL nu comentează nimic în legătură cu protocoalele secrete încheiate între SRI şi instituţiile din sistemul judiciar şi despre abuzurile procurorilor, în schimb este vocal în legătură cu cei care trag semnale de alarmă în ceea ce priveşte acţiunile instituţiilor europene.

"Faptul că tragem aceste semnale nu înseamnă că suntem critici la adresa Uniunii Europene. Nu, suntem critici la adresa unor politicieni slugoi ca tine Ludovic, cei care aţi tăcut mereu când venea vorba de interesele României, cei care nu aţi ridicat niciodată problema abuzurilor care au avut loc în ţară. Politicieni care s-au făcut preş în faţa sistemului paralel au încurajat aceste mesaje spre şi dinspre Bruxelles, prin minciunile pe care tu şi alţii ca tine le-aţi spus chiar şi în Parlamentul European despre România", a completat Gerea.

Vicepreşedintele ALDE a adăugat că PNL ca parte a grupului PPE a făcut ce i s-a spun timp de mai bine de un deceniu, încurajând un sistem paralel prin rapoartele europene legate de lupta anticorupţie în România.

"Probabil că e supărător pentru tine şi stăpânii tăi din PPE să vi se spună că timp de 11 ani a fost încurajat un sistem paralel prin rapoartele europene referitoare la lupta anticorupţie. În România, noii tăi prieteni din PPE vedeau anticorupţia prin prisma numărului de arestări şi rechizitorii instrumentate de instituţii care au suferit ele însele de corupţia puterii. Nu înţeleg cum sunteţi capabili, tu şi toţi trepăduşii din jurul tău, să negaţi evidenţele. Puteţi să negaţi că rapoartele MCV s-au bizuit pe imaginea deformată creată de politicieni slugarnici ca tine şi de instituţii care apără alte interese decât pe cele ale României. (...) Conducerea partidului a deviat complet de la linia de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, caracteristică unui partid liberal şi s-a transformat în apărătorul celor care comit abuzuri, dar şi al celor care nu văd în România un partener în cadrul UE, ci doar un umil executant. Liberalii care au mai rămas în noul PNL ar trebuie să ia atitudine şi să îl concedieze pe acest biet muzicant care cântă după ureche şi care falsează îngrozitor în numele istoriei PNL", a conchis Andrei Gerea.

PNL solicită demisia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce acesta a atacat Comisia Europeană, în cadrul reuniunii Asociaţiei Senatelor din Europa, a anunţat liderul PNL, Ludovic Orban.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri în plenul Senatului, că reprezentanţii Comisiei Europene (CE) au ignorat sistematic semnalele de alarmă trase de la Bucureşti în legătură cu gravele abuzuri ale instituţiilor sau persoanelor din sistemul judiciar. Tăriceanu a adăugat că încă aşteaptă ca oficialii Comisiei Europeană să se poziţioneze asupra aspectelor semnalate de România, precizând că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)a fost transformat, la nivel naţional, într-un instrument presiune asupra oponenţilor acestui sistem paralel cu statul de drept.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici