ANI: Deputatul Vlad Nistor, incompatibil pentru că a avut mai multe funcţii la Facultatea de Istorie

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul deputatului PNL Gheorghe-Vlad Nistor, pentru că a deţinut, simultan, funcţiile de decan al Facultăţii de Istorie şi pe cea de director al Institutului de Studii Diplomatice.

675 afișări
Imaginea articolului ANI: Deputatul Vlad Nistor, incompatibil pentru că a avut mai multe funcţii la Facultatea de Istorie

ANI: Deputatul Vlad Nistor, incompatibil pentru că a avut mai multe funcţii la Facultatea de Istorie (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Inspectorii de integritate au constatat că deputatul PNL Gheorghe-Vlad Nistor s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada 29 aprilie 2010 - 1 octombrie 2012, a deţinut, simultan cu funcţia de decan al Facultăţii de Istorie, la Universitatea Bucureşti, şi funcţiile de director al Institutului de Studii Diplomatice din cadrul Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti (în perioada 29 aprilie 2010 - 9 februarie 2011), şi funcţia de director al Departamentului de Istorie Antică, Arheologie şi Istoria Artei din cadrul Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti (în intervalul 1 noiembrie 2011 - 1 octombrie 2012).

Gheorghe-Vlad Nistor a încălcat, astfel, conform ANI, dispoziţiile art. 72, alin. 2, lit. a din Legea nr. 128/1997, potrivit cărora "Funcţiile de conducere […] de decan […] director de departament […] sau de unitate de cercetare […] nu se cumulează", şi dispoziţiile art. 214, alin. 1 din Legea nr. 1/2011, potrivit cărora "Funcţiile de conducere […] de decan […] de director de departament sau de unitate de cercetare-dezvoltare […] nu se cumulează".

Deputatul PNL a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal sau prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Gheorghe-Vlad Nistor a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]", potrivit legii.

De asemenea, legea stipulează că "persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici