Antal: Maghiarii îl vor vota pe Geoană pentru proiectul Iohannis "chiar dacă le va tremura mâna"

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, afirmă că, dacă proiectul Iohannis va prinde contur, lucru care se poate realiza dacă Geoană va câştiga alegerile, maghiarii îl vor vota pe candidatul PSD, "chiar dacă o să le tremure un pic mâna".

18 afișări
Imaginea articolului Antal: Maghiarii îl vor vota pe Geoană pentru proiectul Iohannis "chiar dacă le va tremura mâna"

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi primarul municipiului, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat despre eventuala susţinere a lui Mircea Geoană, că, din informaţiile pe care le are, încă nu există o colaborare între PSD şi UDMR, ci doar între UDMR şi PNL.

Antal a subliniat însă că proiectul Iohannis, în opinia sa, este unul fezabil.

"Eu ştiu că în secuime, în acest moment, Traian Băsescu are un indice de popularitate mai ridicat decât Mircea Geoană, însă proiectul Iohannis este un proiect naţional, drept urmare fiecare lider politic din teritoriu trebuie să pună umărul pentru ca acest proiect naţional să funcţioneze, dacă se va concretiza, deoarece deocamdată noi, UDMR, suntem parte în această înţelegere doar cu PNL", a explicat liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

Totodată, el a precizat că, dacă va exista o înţelegere şi între UDMR şi PSD, asta nu înseamnă că liderii locali ai Uniunii vor nega că au colaborat bine cu unii miniştri ai PDL.

"Dacă se va lua această decizie, asta se va întâmpla, dar fără să spunem că relaţia noastră cu unii miniştri PDL nu a fost foarte bună. Asta nu se schimbă, ceea ce am spus până acum o să spunem şi de acum încolo. Deci, n-o să spun că nu m-am înţeles bine cu Vasile Blaga sau cu Elena Udrea, chiar dacă va trebui să-l sprijinim pe Mircea Geoană. E o altă situaţie", a afirmat Antal.

Antal Arpad a explicat că în acest moment există trei forţe politice în Parlamentul României - PSD+PC, PDL şi PNL cu UDMR - şi, practic, niciuna nu poate să formeze singură un Guvern.

În ceea ce priveşte prezenţa la vot a maghiarilor, în 6 decembrie, liderul UDMR Sfântu Gheorghe a declarat că, din 2007 până în prezent, comunitatea maghiară a demonstrat, de fiecare dată, că este o societate maturizată şi are opţiunile politice "foarte coapte".

"S-au luat decizii, de fiecare dată, extrem de înţelepte din partea comunităţii. (...) Sunt convins că şi acum, de exemplu, dacă acest proiect Iohannis prinde contur - şi acest proiect se poate face dacă Mircea Geoană primeşte multe voturi - maghiarii o să-l voteze, chiar dacă o să le tremure un pic mâna. Va fi un vot raţional, o să spună: «Pentru a fi Iohannis prim-ministru, eu trebuie să votez cu Mircea Geoană»", a conchis Antal Arpad.

Preşedinţii PSD şi PNL, Mircea Geoană şi, respectiv, Crin Antonescu, au semnat, miercuri, acordul de colaborare între cele două partide, prin care liberalii îl vor susţine pe liderul PSD în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi formarea unui guvern condus de Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici