Antal: Protestul exprimă dezacordul faţă de Guvern în privinţa deconcentratelor

Fostul deputat UDMR Antal Arpad a declarat, duminică, după protestul de la Sfântu Gheorghe faţă de schimbarea şefilor maghiari ai instituţiilor, că scopul manifestării a fost exprimarea dezacordului faţă de "dorinţa Guvernului de la Bucureşti de a împărţi 50-50% posturile de conducere" din Covasna.

17 afișări
Imaginea articolului Antal: Protestul exprimă dezacordul faţă de Guvern în privinţa deconcentratelor

Antal: Protestul exprimă dezacordul faţă de Guvern în privinţa deconcentratelor (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, fostul deputat UDMR Antal Arpad, a declarat corespondentului MEDIAFAX că scopul acestui eveniment a fost acela ca reprezentanţii comunităţii maghiare să-şi exprime dezacordul faţă de "dorinţa Guvernului de la Bucureşti de a împărţi 50-50 la sută posturile de conducere din instituţiile deconcentrate din judeţul Covasna".

Antal a precizat că liderii comunităţii maghiare au spus "foarte clar" că înţeleg logica politică, dar, în opinia sursei citate, aceasta nu poate fi utilizată în acele judeţe unde partidele "care au 75 la sută în Parlamentul României", respectiv PSD şi PDL, au luat, la alegerile parlamentare, doar 20, respectiv sub 10 la sută din voturile exprimate în Covasna şi Harghita.

"Dacă dorim ca românii şi maghiarii să trăiască şi să convieţuiască în pace şi în bunăstare, pe termen lung, proporţia etnică trebuie respectată", a susţinut Antal.

El a adăugat că dorinţa comunităţii maghiare este ca 75 la sută din şefii deconcentratelor din Covasna şi 85 la sută din cei din judeţul Harghita să fie de etnie maghiară.

"Aşa cum a afirmat şi domnul preşedinte Traian Băsescu, portofoliul inteligenţei nu se află la vreun partid sau la vreo etnie, în consecinţă această proporţionalitate trebuie să existe", a spus Antal.

Potrivit sursei citate, în prezent, în judeţul Covasna, doar 50 la sută din şefii deconcetratelor sunt de etnie maghiară, iar în Harghita ponderea acestora este de 60 la sută, deci proporţia etnică nu a fost respectată nici până acum.

Antal a conchis spunând că reprezentanţii comunităţii maghiare cer să se respecte proporţia etnică, aşa cum se arată şi în petiţia adresată Preşedinţiei României, Guvernului şi Parlamentul European.

Citeşte şi:

Manifestanţii îi cer lui Băsescu să-şi retragă declaraţiile privind autonomia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici