Antal (UDMR): Dacă românii îşi respectă promisiunea, Kelemen va fi preşedintele ţării

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susţine că, dacă "românii îşi vor respecta promisiunea", candidatul UDMR, Kelemen Hunor, va deveni preşedintele României, el făcând referire la o afirmaţie din 1996 potrivit căreia România va avea preşedinte maghiar când SUA vor avea unul de culoare.

43 afișări
Imaginea articolului Antal (UDMR): Dacă românii îşi respectă promisiunea, Kelemen va fi preşedintele ţării

Candidatul UDMR la preşedinţia României Kelemen Hunor (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu)

Fostul deputat UDMR Antal Arpad a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Kelemen Hunor este un candidat care, "în cazul în care românii îşi respectă promisiunile", va ajunge preşedintele României, în 6 decembrie.

Antal a reamintit, în acest context, că în 1996, când Frunda Gyorgy era candidatul UDMR pentru Preşedinţie, "au spus românii" că România o să aibă un preşedinte maghiar când Statele Unite vor avea un preşedinte de culoare.

"Partea asta am rezolvat-o, n-a fost uşor, dar am rezolvat-o. Am făcut lobby în America şi am rezolvat-o, iar acum vom vedea dacă şi românii îşi vor respecta promisiunile", a subliniat, zâmbind, edilul.

Antal Arpad consideră că, dacă România va avea un preşedinte maghiar, ţara ar câştiga "extraordinar" de mult.

"În primul rând, nu ar fi pusă în faţa dilemei de acum patru ani, când trebuia să aleagă între doi comunişti. Aşa a zis Traian Băsescu, acum cinci ani, că îi pare rău că românii trebuie să aleagă între doi comunişti, între el şi Adrian Năstase. Kelemen Hunor nu este comunist", a explicat Antal Arpad.

De asemenea, susţine primarul, ar fi un mesaj şi pentru lumea întreagă că în România este democraţie într-adevăr.

"În momentul în care românii aleg un preşedinte ungur, este un semnal de democraţie. Nu în ultimul rând, noi, maghiarii, am demonstrat de fiecare dată că suntem oameni competenţi, atunci când am guvernat am făcut lucruri bune pentru ţară şi Kelemen Hunor ar fi preşedintele ideal pentru o Românie care ar trebui modernizată, un stat care trebuie reformat în următorii cinci ani", a conchis Antal Arpad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici