Antonescu: Actuala Constituţie nu e făcută după cum vrea Băsescu şi nu va fi revizuită împotriva lui

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la o dezbatere pe tema modificării Constituţiei, că actuala lege fundamentală nu a fost făcută după cum vrea Traian Băsescu şi nici nu va fi revizuită împotriva acestuia.

524 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Actuala Constituţie nu e făcută după cum vrea Băsescu şi nu va fi revizuită împotriva lui

Antonescu: Actuala Constituţie nu e făcută după cum vrea Băsescu şi nu va fi revizuită împotriva lui (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Există pericolul de a ne pierde într-o bătălie cu sens şi cu efect electoralist imediat şi suntem hotărâţi să evităm angajarea în asemenea bătălie. Nu e o Constituţie făcută după cum vrea Traian Băsescu, nu va fi o Constituţie revizuită împotriva lui Traian Băsescu", a spus Antonescu, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constiuţiei.

El a precizat că, în fond, foarte multe lucruri au "ieşit la iveală" în urma mandatelor prezidenţiale pe care Traian Băsescu le-a exercitat şi încă le exercită şi a apreciat că a fost bine că s-a întâmplat astfel.

"Atunci când vom revizui, e bine să nu uităm experienţele prin care am trecut, dar să fim convinşi că facem această Constituţie pentru prezent, pentru viitor, nu pentru trecut, pentru că ceea ce ar fi de amendat, reparat, pedepsit în trecut nu poate face această Constituţie. Cea mai mare capcană în care putem cădea e să personalizăm principiile Constituţiei", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici