Antonescu: Băsescu crede că ne putem mulţumi cu accesul controlat la resursele publice

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul consulărilor, că şeful statului nu vrea ca liberalii să rămână în opoziţie, ci să simuleze că sunt la putere, crezând că PNL se va mulţumi cu accesul controlat la resurse publice şi la nişte funcţii.

22 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu crede că ne putem mulţumi cu accesul controlat la resursele publice

Antonescu: Băsescu crede că ne putem mulţumi cu accesul controlat la resursele publice (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Băsescu nu ne vrea în opoziţie, nici la putere. Vrea să simulăm că suntem la putere. Crede că ne putem mulţumi sub presiunea şi unei părţi din partid cu accesul controlat la resurse publice şi la nişte funcţii şi se înşeală", a susţinut Antonescu.

Pe de altă parte, Antonescu a mai spus că liberalii au discutat cu preşedintele "despre guvernare", fiind gata să discute "până în ultima clipă", pentru că nu fug de greu, dar a menţionat că PNL nu doreşte să găsească o "soluţie facilă", care se bizuie "pe o majoritate adunată de prin cotloanele Parlamentului, din oamenii care sar gardul sau trec printre şipcile despicate, oamenii care fac coadă fără bon, poate, poate rămâne ceva".

Liberalul a criticat construcţia pe care şeful statului o face "cu oameni de dreapta" ca "generalul Oprea" sau deputatul Eugen Nicolicea.

"Se poate aritmetic, nu se poate moral şi politic. Ne-am făcut datoria până la capăt şi i-am spus domnului preşedinte că, dacă poate exista discuţia despre un independent, trebuie să o purtăm înainte de desemnare, pentru că PNL nu are motive, nu e obligat şi nu se poate preta la a trece şi a sta acolo unde fără niciun argument raţional îi spune preşedintele României să stea, indiferent cine ar fi acesta. Stăm acolo unde credem că vrea electoratul nostru să stăm şi să ne asumăm responsabilitatea de asta", a apreciat Antonescu.

El a mai spus că nu s-a ajuns la o discuţie privind un premier independent.

"Nu, preşedintele nu a făcut aprecieri în legătură cu calitatea acestui domn, în fine nu a precizat nici sexul, domn presupun, că e de la PDL, că e om politc, că e un independent, că e un tehnocrat, nu ne-a spus. A spus că nu e cazul de independenţi, ci că e vorba de oameni politici care să asume responsabilitatea acum. Pot să estimez aşa vag că prin condiţiile electorat domnul Traian Băsescu înţelege că PD trebuie să facă Guvernul totdeauna şi când are majoritate şi când are minoritate, după cum s-a văzut, dar nu s-a spus explicit acest lucru. Eu am spus această problemă şi am dorit să fiu foarte corect informându-l pe preşedinte că, dacă totuşi are în vedere un independent, noi nu putem purta discuţia: «Ăsta e independentul. Vă place, bine. Nu? Nu», ci putem să purtăm o discuţie despre această ipoteză înainte de a-l anunţa ca să ştie dacă e agreat de PNL sau nu", a continuat el.

Întrebat dacă liberalii ar vota Guvernul chiar şi din Opoziţie, Antonescu a replicat: "Nu poţi spune ce o să faci dacă nici nu ştii din cine e compus acel Guvern, cine e prim-ministru". "Dacă vedem un Guvern care are pe hârtie măcar un program cu care să fim de acord, poate că vom da votul de învestitură, ceea ce nu înseamnă că îl susţinem, vom fi în Opoziţie, dar nu pot să vă spun acum", a adăugat liberalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici