Antonescu: Băsescu e căpetenia PDL şi a clientelei; să lase alt Guvern să opereze măsurile corecte

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că Traian Băsescu, prin declaraţiile de joi, i-a convins încă o dată pe liberali că e "căpetenia" unui partid şi a clientelei din jurul acestuia, spunând că ceea ce poate face preşedintele e să lase un Guvern competent să opereze măsurile corecte.

20 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu e căpetenia PDL şi a clientelei; să lase alt Guvern să opereze măsurile corecte

Antonescu: Băsescu e căpetenia PDL şi a clientelei; să lase alt Guvern să opereze măsurile corecte (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"E nevoie ca preşedintele ţării să rămână în limita atribuţiilor sale constituţionale, pentru că ne-am convins încă o dată şi în ultimele zile, şi ieri (joi - n.r.), că preşedintele nu e arbitrul jocului politic sau reprezentantul tuturor cetăţenilor români, ci e căpetenia unui partid şi a unei clientele din jurul său, care guvernează", a susţinut, într-o conferinţă de presă, Crin Antonescu.

El a precizat că diagnosticul pus de şeful statului e corect, dar că acesta a refuzat din nou să se refere la "sursa răului".

"Am asistat din nou la un diagnostic, chiar dacă imcomplet, corect privitor la caracterul supraponderal al statului, referitor la clientelă, la cheltuieli nejustificate şi care nu mai pot să fie suportate. Preşedintele însă, încă o dată, a refuzat să meargă la sursa răului, a refuzat să vorbească despre locul unde se risipesc bani, şi încă o dată noi îi spunem că banii nu se risispesc în pensii, în salariile profesorilor, doctorilor sau poliţiştilor, ci se risipesc la clientela pe care o apără până la capăt. Cu alte cuvinte, preşedintele ne spune ieri că suntem un organism bolnav, boala e localizată să zicem la ficat şi soluţia pe care ne-o dă e să ne tăiem mâinile şi picioarele", a spus liberalul.

El a subliniat că e foarte clar că menţinerea până la capăt a acestui discurs, faptul că preşedintele nu cedează niciun pas de la a pune greul acestei crize pe umerii celor care nu mai pot suporta, arată clar că "preşedintele nu mai reprezintă aşa cum s-ar cuveni pe toţi românii, ci doar clientela PDL".

"Ceea ce poate face preşedintele este să lase un Guvern competent şi credibil să opereze măsurile corecte, inclusiv printr-o renegociere cu FMI, a termenilor de reducere a cheltuielilor bugetare. De unde se fac aceste reduceri am spus, lucrurile se pot discuta, se pot reaşeza cu FMI, pentru că, aşa cum ştiţi, cum s-a spus, cum a declarat însuşi reprezentantul Fondului, aici, nu FMI a impus această soluţie pe care preşedintele şi Guvernul cu majoritatea lor încearcă să o impună astăzi României", a conchis Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici