Antonescu: Băsescu se prostituează electoral pentru un pumn de voturi

Preşedintele PNL Crin Antonescu susţine că şeful statului, care s-a arătat, luni, într-o întâlnire cu un grup de români la Ambasada României din Paris, dezamăgit de sine pentru cooptarea PSD la guvernare, "se prostituează electoral pentru un pumn de voturi"

16 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu se prostituează electoral pentru un pumn de voturi

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Antonescu a declarat, la Râmnicu -Vâlcea, că este umilitor pentru România şi români să aibă un preşedinte care se prostituează electoral, aşa cum face Traian Băsescu.

"Umilitoare mi se pare situaţia unui preşedinte al României care, în curtea Ambasadei de la Paris, în faţa a 70 – 100 de cetăţeni români care trăiesc acolo, se milogeşte pur şi simplu, se prostituează electoral, văicărindu-se că are un Guvern în ţară pe care de fapt nu-l doreşte, care nu-l reprezintă. Nu e normal ca preşedintele României să se prostitueze electoral pentru un pumn de voturi şi să denunţe şi să regrete şi să se autoflageleze la Paris pentru ceea ce a făcut în România", a spus preşedintele PNL.

"Liderul liberal a subliniat şi deficienţele pe care Traian Băsescu le creează României în relaţiile externe. Unul dintre exemple este răspunsul agresiv al lui Băsescu legat de situaţia din Republica Moldova. Preşedintele PNL a apreciat că nu sunt de dorit declaraţii riscante precum cele ale şefului statului şi că politica României, ca membru UE, nu poată să iasă din linia comună celorlalte State Membre. De asemenea, Crin Antonescu a subliniat că axa Bucureşti – Londra – Washington a fost, din nefericire pentru România, doar o expresie lipsită de orice consistenţă sau măsură benefică pentru statul român", se arată în comunicat.

"În patru ani Traian Băsescu a avut doar prilejul să povestească despre Marea Neagră din spatele domnului preşedinte Bush. Cât despre o relaţie cu Londra, nici nu poate fi vorba", a conchis preşedintele PNL.

Preşedintele Băsescu a declarat, luni seară, la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Paris, că s-a dezamăgit şi pe sine când a luat decizia de a susţine, în decembrie 2008, o alianţă între PDL şi PSD, spunând că a făcut aceasta pentru a asigura stabilitatea politică a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici