Antonescu: Băsescu sper să acţioneze responsabil în cazul Johannis

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, că un Guvern Boc III e o ipoteză comică şi şi-a exprimat speranţa că şeful statului va acţiona cu responsabilitate în privinţa numirii lui Klaus Johannis ca premier, amintind că un independent propus de preşedinte ar necesita susţinere în Parlament.

32 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu sper să acţioneze responsabil în cazul Johannis

Antonescu: Băsescu sper să acţioneze responsabil în cazul Johannis (Imagine: Mediafax Foto/Ovidiu Dumitru Matiu)

El s-a declarat bucuros că, "în câteva ore de la eliminarea Guvernului Boc, se conturează o soluţie pentru un nou început în momentele dificile pe care România le parcurge".

"Avem o majoritate parlamentară, un om care întruneşte, cred, elementele fundamentale de competenţă, prestigiu, autoritate şi independenţă în raport cu partidele politice şi candidaţii înscrişi în cursa prezidenţială şi cred că de la acest punct încolo intervine rolul preşedintelui. Pornesc de la premisa că va acţiona aşa cum i-am solicitat şi în întrevederea de azi, cu responsabilitate, pentru că nu e un joc între mine şi domnia sa, între alţi lideri politici şi domnia sa, între o majoritate în Parlament şi domnia sa, ci este obligaţia nosatră, a tuturor, ca şi a domniei sale, de a găsi o soluţie rapidă şi eficientă pentru guvernarea României", a susţinut Crin Antonescu, la Antena 3.

Liderul PNL a menţionat că, dacă Traian Băsescu ar veni cu propria sa propunere de independent nu ar fi suficient, pentru că ar avea nevoie de o susţinere parlamentară.

"Poate că domnul preşedinte ar aduce în discuţie un independent, deşi nu văd deocamdată niciun semn. Aud din nou dinspre PDL, despre domnul Boc, despre un Boc III, care mi se pare chiar o ipoteză comică dacă nu am fi în situaţia asta. Dacă domnul preşedinte ar aduce în discuţie o personalitate cu datele acestea nu ar fi suficient, pentru că trebuie să aibă susţinere parlamentară şi avem deja se pare, sau vom vedea în cursul dimineţii, la ora 11.00, când se vor reuni toate aceste formaţiuni, un om cu aceste date şi cu o susţinere parlamentară. E vorba de un mandat pe care dorim să-l dăm într-adevăr separat şi distanţat de campania elctorală pentru guvernarea ţării. Cred că în persoana lui Johannis avem reunite elementele care să ne scoată din acest impas", a adăugat Crin Antonescu.

Liderul liberal a menţionat că l-a văzut pe Klaus Johannis de trei ori în viaţa sa, precizând că discuţia despre preluarea guvernării de către acesta a durat doar 20 de minute.

"L-am vizitat după ce am devenit preşedinte al partidului, fiind în trecere prin Sibiu, mi s-a părut normal să trec să-l salut. Iar această a treia discuţie, după care am început să discut cu colegii mei, a fost o discuţie de 20 de minute. Nu mi-a făcut nimic Klaus Johannis. Faptul că domnul Sorin Oprescu subscrie la această idee mă bucură. Şi nici de la PDL nu am auzit cuvinte de rău la adresa sa", a conchis Crin Antonescu.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, marţi seară, că, la întâlnirea dintre liderii PSD, PNL, UDMR şi cel al grupului minorităţilor naţionale, s-a convenit ideea susţinerii unui premier independent şi a unui guvern de specialişti, urmând ca miercuri să aibă loc o rundă finală de consultări cu partidele, la care este invitat, pentru o "discuţie clarificatoare", şi Klaus Johannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici