Antonescu: Cerem actualei puteri să ne aşezăm la masă, să pregătim cât mai curând alegeri anticipate

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că PNL va cere actualei puteri pregătirea cât mai curând de alegeri anticipate, el apreciind că aceasta este "singura soluţie" pentru ca în anul 2012 "toate formele de nemulţumire publicvă să nu escaladeze".

272 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Cerem actualei puteri să ne aşezăm la masă, să pregătim cât mai curând alegeri anticipate

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"PNL - şi vom cere acest lucru şi partidelor din USL - cere actualei puteri, preşedintelui, PDL, complicilor săi de la guvernare să ne aşezăm la masă şi să pregătim cât mai curând alegeri anticipate", a spus Crin Antonescu.

El a apreciat că aceasta este "singura soluţie" pentru ca în anul 2012 "tulburările sociale, manifestaţiile de stradă, toate formele de nemulţumire publică să nu escaladeze, pentru că acest lucru nu este în folosul nimănui".

Întrebat care va fi procedura pentru a declanşa eventuale alegeri anticipate, Crin Antonescu a spus: "Când există un acord politic între formaţiunile care există în Parlament pentru alegerile anticipate, se anunţă acest lucru, după aceea se intră în proceduri prescrise de Constituţie şi cel târziu în martie putem să avem aceste alegeri".

Antonescu a apreciat ca evident faptul că o asemenea acţiune ar detensiona lucrurile şi "ar da şansa ca autorităţile României să aibă o nouă credibilitate, indiferent cine ar câştiga".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici