Antonescu critică intenţia lui Tăriceanu de reînscriere în PNL: "Pare instabil din punct de vedere moral şi politic"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat, joi, la Râmnicu Sărat, în cadrul unei vizite electorale, intenţia lui Călin Popescu Tăriceanu de a se reînscrie în PNL, numindu-l "instabil din punct de vedere politic şi moral".

313 afișări
Imaginea articolului Antonescu critică intenţia lui Tăriceanu de reînscriere în PNL: "Pare instabil din punct de vedere moral şi politic"

Crin Antonescu (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Liderul liberal a lăsat să se înţeleagă că nu agreează intenţia lui Călin Popescu Tăriceanu de a reveni în PNL, criticând, totodată, demersul liberalilor de la Satu Mare care au lansat invitaţia către fostul premier de a se înscrie în formaţiunea în care s-a aflat până în urmă cu aproape trei luni.

"Pare instabil din punct de vedere moral şi politic, e un fapt marginal, ne interesează bătălia de peste trei zile. A ajuns să fie unealta unor diversiuni mărginaşe ale PSD, e nedemn pentru el, pentru PSD şi pentru unii colegi de la Satu Mare care consideră că tentativa lui Silaghi de a se sustrage justiţiei e mai importantă decât soarta şi obrazul unui partid. N-am ce discuta mai mult de-atât. Despre fugari în care nu ştim în ce partid sunt nu mai discut. Indivizi dubioşi, eu adresez mesaje liberalilor, simpatizanţilor, PSD-ului dacă e cazul, grupului sau indivizilor care au identitate", a declarat Crin Antonescu.

În cadrul aceleiaşi vizite electorale, şeful liberal a adresat un mesaj şi social-democraţilor, în fapt lui Victor Ponta, transmiţându-i că PNL "nu va fi îngenuncheat" oricare ar fi rezultatul în urma alegerilor din 25 mai.

"Vreau să le spun lui Ponta şi celor din anturajul său politic, nu ca de la competitor la competitor, ca de la un om care cunoaşte ceva mai bine istoria ţării şi acestui partid. Şi dacă nu ne atingem obiectivul şi luăm 2-3 la sută, acest partid nu va fi pus în genunchi de nimeni: nici de Băsescu, nici de Oprea, nici de Dragnea, nici de Ponta, de Ghiţă, nici de Gîdea, pentru că PNL este un partid pe care l-au scos în afara legii comuniştii, oameni răi, dăunători, dar serioşi, care nu umblau cu prefăcătorii, cu «Dragă Crin» şi că «USL trăieşte», nu îl vor îngenunchia nici alţii. Au reuşit să îngroape PNŢCD, dar nu au reuşit cu PNL", a spus Antonescu.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, în 26 februarie, demisia din PNL. El făcea parte din organizaţia PNL Sector 1. Tăriceanu menţiona atunci că în cursul acelei zile i-a telefonat preşedintelui PNL, Crin Antonescu, "să accepte reluarea discuţiilor cu premierul, în sensul continuării USL", răspunsul acestuia fiind negativ.

În 11 martie, Tăriceanu a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului, obţinând 93 de voturi, el fiind susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR.

În 6 mai, Călin Popescu-Tăriceanu a transmis o "scrisoare deschisă către liberali", în care spunea că el crede că "prezenţa PNL în Guvernul USL e mandatul pe care alegătorii l-au dat în 2012" şi că direcţia pe care o va urma PNL trebuie decisă în cadrul unui Congres extraordinar organizat imediat după alegerile din 25 mai.

Joi, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid. Tăriceanu s-a aflat la Satu Mare pentru a susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deşi iniţial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid şi a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Călin Popescu Tăriceanu, fost premier în perioada 2004-2008, membru fondator al PNL, a deţinut funcţia de preşedinte al PNL între februarie 2005 şi martie 2009.

De asemenea, a fost preşedinte interimar al PNL şi copreşedinte al Alianţei Dreptate şi Adevăr – D.A. între octombrie 2004 şi februarie 2005.

În perioada 1993-2004, Tăriceanu a fost vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, iar între 1990 şi 1992 secretar executiv al PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici