Antonescu:Dacă am aplica punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara Băsescu ar ieşi din politică

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, înaintea semnării "Parteneriatul pentru Timişoara", că dacă ar fi fost aplicată Proclamaţia de la Timişoara "am fi fost departe acum", iar dacă punctul 8 ar fi aplicat acum, cel care ar trebui să iasă din politică ar fi Traian Băsescu.

408 afișări
Imaginea articolului Antonescu:Dacă am aplica punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara Băsescu ar ieşi din politică

Antonescu:Dacă am aplica punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara Băsescu ar ieşi din politică (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Dacă am fi aplicat Proclamaţia de la Timişoara şi punctul 8 al Proclamaţiei, am fi fost departe acum. Dacă am aplica acum acel punct, nici eu, nici Gheorghe Ciuhandu, nici Mircea Geoană, nici Radu Sârbu nu ar trebui să plecăm din politică. Ştiţi bine cine ar trebui să plece din politică dacă am aplica punctul 8: Traian Băsescu", a spus Crin Antonescu.

El a afirmat că evenimentul semnării "Parteneriatul pentru Timişoara" marchează simbolic sfârşitul tranziţiei, al dezordinii, al confuziei şi trecerea la o perioadă în care idealurile de acum 20 de ani să poată fi îndeplinite.

Antonescu a menţionat că PNL a încheiat, în urmă cu ceva vreme, un acord cu PNŢCD şi a salutat acordul de reconciliere între PNŢCD şi PSD, apreciind că acest lucru înseamnă "pluralism".

"În ultimii cinci ani, din păcate, confuzia, pericolul, ofensiva populistă de cea mai joasă speţă a preşedintelui actual şi a susţinătorilor săi a pus în discuţie tocmai acest fundament al democraţiei (...) Ceea ce iniţial a fost cooperare dintre noi şi PSD şi UDMR în ceea ce privea soluţia Iohannis se dezvoltă într-una de durată pentru Proiectul Iohannis. Înseamnă un alt mod de a face politică, o bună guvernare", a adăugat liderul PNL.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici