Antonescu: Dacă Ponta propune interimari de la USD, înseamnă că face alt guvern care nu e al USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că în cazul în care premierul Victor Ponta va propune miniştri interimari din partea USD pe portofoliile lăsate libere de PNL, înseamnă că prim-ministrul doreşte să contruiască alt guvern, care nu este al USL.

114 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă Ponta propune interimari de la USD, înseamnă că face alt guvern care nu e al USL

Antonescu: Dacă Ponta propune interimari de la USD, înseamnă că face alt guvern care nu e al USL (Imagine: gov.ro)

Antonescu a fost întrebat ce se întâmplă dacă premierul Victor Ponta va propuneri ca interimari pe ministerele rămase libere în urma demisiilor miniştrilor PNL pe oameni din partea USD.

"Înseamnă că deja nu mai este în interiorul, înseamnă că deja doreşte să construiască alt Guvern şi înseamnă că suntem într-o cu totul altă logică politică, dar nu vreau să mă gândesc la asta. Sigur, e o variantă, dar dacă domnul Ponta nu mai vrea să continue cu USL aşa cum îl ştim, cu PNL ca partener, poate face acest lucru", a afirmat preşedintele PNL.

Liderul PNL a fost întrebat dacă este încălcat protocolul USL prin constituirea Uniunii Social Democrate de către PSD, PC şi UNPR.

"Da, dar noi am fost cât se poate de toleranţi, noi încurajăm forţele politice tinere, noi suntem partizani ai tuturor formelor de pluralism într-o societate democratică... sigur că încalcă. E articolul 9 cred, care arată foarte că membrii acestei coaliţii nu pot forma alte alianţe, fie ele şi electorale câtă vreme sunt membri ai USL", a răspuns Antonescu.

El a mai fost întrebat dacă USL este suspendată în momentul de faţă.

"Nu, alianţa nu e suspendată, dar Guvernul ca instituţie are o problemă", a mai spus liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici