Antonescu: Dacă PSD doreşte până luni noi discuţii USL, pot avea loc cu Iohannis, are deplin mandat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că noi discuţii în USL pot avea loc până luni cu prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis, care are deplin mandat pentru situaţia în care PSD ar reveni asupra poziţiei anunţate.

488 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă PSD doreşte până luni noi discuţii USL, pot avea loc cu Iohannis, are deplin mandat

Klaus Iohannis (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Lucrurile au fost destul de clare, suntem în aşteptarea zilei de luni, poziţiile noastre se cunosc. Dacă se doresc între timp alte discuţii, reprezentanţii oficiali şi cu deplin mandat ai PNL în frunte cu Klaus Iohannis, prim-vicepreşedinte, sunt la dispoziţia colegilor din PSD oricând. Deci nu e niciun fel de problemă, nu e niciun fel de criză, nu mă caută Victoria Nuland, e în ordine totul", a declarat Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a precizat că în urma ultimei reuniuni USL a rămas că, dacă se mai doresc discuţii, pot avea loc dacă cineva revine asupra poziţiei sale, iar, în caz contrar, luni dimineaţă va mai exista o discuţie în USL.

"Nu sunt negocieri în derulare care s-au întrerupt din cauza plecării mele din ţară", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat că liberalii au acceptat toate propunerile făcute de premierul Victor Ponta, inclusiv aceea ca trei miniştri delegaţi din partea PSD-PC şi unul din partea PNL să devină miniştri plini, dar nu pot fi de acord cu instituirea unui vicepremier din partea PC.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, se află în străinătate, într-o vizită cu agendă privată, ceea ce nu blochează continuarea discuţiilor din USL, a precizat PNL.

"Preşedintele Partidului Naţional Liberal, domnul Crin Antonescu, se află în străinătate, într-o vizită cu agendă privată. Absenţa preşedintelui PNL nu blochează negocierile sau discuţiile purtate până acum la nivelul USL. Reprezentanţii PNL sunt gata oricând să continue discuţiile pe tema remanierii guvernamentale", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al PNL remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că doreşte continuarea guvernării "în formula USL" şi că va face toate eforturile care ţin de el şi de PSD pentru ca Uniunea să treacă şi peste această criză.

El a arătat, la Antena 3, că "seminţele dezbinării" sădite de Băsescu în minţile unora prind roade.

"Vreau în acelaşi timp să fim toţi la guvernare, nu doar dimineaţa şi după-masa, iar seara unii să fie în opoziţie, deoarece aşa s-a întâmplat în cazul CDR şi al Alianţei D.A. şi lucrurile nu s-au terminat cu bine", a adăugat liderul PSD.

El a mai afirmat că acele persoane care vorbesc despre ruperea USL fac jocul lui Traian Băsescu.

Ponta a spus că intenţionează să aibă o nouă întâlnire cu Crin Antonescu, atunci când liderul liberal va reveni în ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici