Antonescu: Dacă USL pierde alegerile, nu va fi din cauza lui Becali

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că în situaţia în care USL va pierde alegerile parlamentare acest lucru nu se va întâmpla din cauza lui George Becali şi nimeni nu e "vinovat singur", precizând că până la urmă acesta cere un mandat în Legislativ.

637 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă USL pierde alegerile, nu va fi din cauza lui Becali

Antonescu: Dacă USL pierde alegerile, nu va fi din cauza lui Becali (Imagine: Razvan Lupica - MediafaxFoto)

"Dacă USL câştigă aceste alegeri, nu le câştigă datorită lui Gigi Becali, dacă le pierde, nu le pierde din cauza lui Gigi Becali (...) Nimeni nu e vinovat singur, nimeni nu are merite singur într-o asemenea construcţie", a susţinut Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

Preşedintele PNL a afirmat că europarlamentarul, cu "calităţile şi defectele lui, Gigi Becali nu a furat din banul public al acestei ţări pentru că între altele nici nu a avut ocazia, nu a guvernat, nu avem o problemă din privinţa asta cu el". "Nu e Gigi Becali un capăt de ţară, în momentul în care tot felul de flăcăi – plătiţi de unde sunt plătiţi – tot fac comparaţii cu Brătianu ... Eu spun următorul lucru: haideţi să nu mai amestescăm lucrurile astea cu Brătianu, Brătianu e la locul lui, în istorie, avem de învăţa de acolo, ne descurcăm după puterile noastre", a adăugat Antonescu.

Liderul liberal a mai susţinut că încearcă alături de preşedintele PSD să ofere "o platformă" şi "o forţă politică" pentru a conduce România în următorii patru ani pe direcţii majore. "Dacă în momentul ăsta, Gigi Becali, partidul care până urmă discută doar de un loc de parlamentar pentru Gigi Becali îşi doresc să sprijine acest proiect, eu nu văd în asta marea revoluţie a politicii româneşti. Până la urmă şi alegătorii îşi schimbă opţiunea între alegeri, cu ocazia unor alegeri parţiale (...) importantă este busola şi important este ca acest proiect pe care noi l-am construit şi la care se adaugă diferite forţe mai mari, mai mici, să-şi păstreze coerenţa şi să fie aplicate", a explicat Antonescu.

Liderul PNL a mai afirmat că Becali are un discurs care pentru o anumită parte a electoratului "are relevanţă" mai mare decât o are chiar el sau Victor Ponta.

Conducerea PNL a decis luni începerea negocierilor pentru un acord politic cu PNG, condus de Gigi Becali şi cu PNŢCD-aripa Ciorbea, în contextul alegerilor parlamentare din decembrie, a anunţat preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

El a spus că dacă aceste discuţii vor fi finalizate cu succes, iar PNG va susţine candidaţii USL, Becali va trebui să se înscrie într-un partid din USL, pentru a candida.

Liderul PSD, Victor Ponta, copreşedinte USL, afirmă că Gigi Becali va candida pe listele Uniunii deoarece îi poate răspunde lui Dan Diaconescu mai bine decât o poate face el cu cifre şi texte de legi, liderii USL asumându-şi strategic decizia de a nu-l trimite pe Becali să se mai "spele pe mâini".

"Decizia cu Gigi Becali am susţinut-o din două motive: unul strategic, în care ne-am asumat că USL nu este doar adunarea liberali cu pesedişti sau Antonescu-Ponta, ci adunarea tuturor celor care vor să ne sprijine să scăpăm de regimul Băsescu. Ne-am asumat strategic că orice om care este alături de noi în această bătălie nu începem să-i spunem: Dom'ne, de tine nu-mi place, tu mai du-te pe la şcoală, tu mai du-te mai spală-te pe mâini...Tactic, în momentul în care PDL şi-a construit această relaţie directă cu Dan Diaconescu şi cu un discurs de tipul Dan Diaconescu, care este foarte mult promovat, Becali îi răspunde lui Diaconescu mult mai bine decât aş putea s-o fac eu. Eu îi răspund cu cifre, cu texte de legi lui Diaconescu, dar nu pare să-l impresioneze nici legea, nici bunul-simţ sau răspunsul raţional. Dacă Diaconescu vrea să candideze la Parlament, o să candideze Becali împotriva lui", a spus Ponta, în aceeaşi emisiune de la Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici