Antonescu: Dacă va fi nevoie, facem sesiune extraordinară la Senat pentru revizuirea Constituţiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la începutul şedinţei grupurilor parlamentare ale USL, că, dacă va fi nevoie, pentru finalizarea proiectului de revizuire a Constituţiei şi adoptarea acestuia în Senat va fi convocată o sesiune extraordinară.

234 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă va fi nevoie, facem sesiune extraordinară la Senat pentru revizuirea Constituţiei

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Sigur, noi am angajat un calendar în care forma sa optimă ar însemna finalizarea în Senat în prima cameră a proiectului de revizuire până la sfârşitul sesiunii parlamentare, sau dacă acest lucru se va dovedi imposibil, să spunem cu o prelungire, cu o sesiune extraordinară", a afirmat Antonescu.

El a menţionat că nu atât calendarul revizuirii este problema imediată, ci din prisma urgenţei revizuirii, în această săptămână trebuie să existe discuţii în USL asupra "câtorva chestiuni importante în modificarea Constituţiei, a câtorva opţiuni".

Liderul PNL a amintit faptul că la nivelul USL au fost convenite principii legate de bicameralism, raporturile între preşedinte, Guvern şi Parlament.

"Există însă alte lucruri foarte importante şi ele, asupra cărora nu avem divergenţe, pentru că nu am discutat şi foarte repede, la noi, la PNL, săptămâna aceasta vor avea loc la nivelul grupurilor parlamentare discuţii pe aceste subiecte. Cât mai curând, începând chiar de săptămâna asta, va trebui să discutăm la nivelul şi al conducerii USL despre acest proiect al modificării Constituţiei", a mai spus Antonescu, precizând că trebuie ca, la momenul începerii discuţiilor în Comisia parlamentară pentru revizuire, să existe deja convenite principiile pe care le va susţine USL.

În ceea ce priveşte legea referendumului şi legea electorală, Antonescu a precizat că e bine să fie definite "la pachet" în "articulaţiile şi principiile sale".

"Noi trebuie în fond să prezentăm cetăţenilor, aşa cum ne-am angajat, viziunea USL pentru tot ceea ce înseamnă reaşezarea, planificarea sistemului politic din România", a mai precizat liderul PNL.

Totodată, Antonescu a insistat asupra intensificării procesului de comunicare atât la nivel public, politic şi parlamentar, cât şi în interiorul USL.

"Avem de restabilit şi poate de reorganizat la nivelul politic al USL coordonarea, comunicarea, procesul de decizie între partidele, între componentele USL. Şi aici nu e greu, pentru că avem un program de guvernare, pentru că avem principii angajate, pentru că avem deja lucruri convenite", a susţinut liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici