Antonescu, despre folosirea termenului "parşivel": Am făcut un diminutiv; Asocierea cu Blaga era parşivă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că a folosit diminutivul "parşivel" în cazul premierului Victor Ponta pentru că nu este "un om rău", dar asocierea PNL cu PDL şi Vasile Blaga era "incorectă" şi "parşivă".

877 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre folosirea termenului "parşivel": Am făcut un diminutiv; Asocierea cu Blaga era parşivă

Antonescu, despre Ponta "parşivel": Am făcut un diminutiv; Asocierea cu Blaga era parşivă

Antonescu a fost întrebat, într-o emisiune la Realitatea TV, ce a vrut să spună prin termenul "parşivel" folosit în cazul premierului Victor Ponta.

"E un adjectiv la diminutiv, nici nu cred că există, poate l-am creat pe loc, poate pentru a explica o formă de simpatie. Am vrut să sugerez şi am spus-o foarte clar, cu un termen nu jignitor, după părerea mea – puteam să spun duplicitar – asocierea mea în chestiunea asta cu domnul Vasile Blaga era incorectă. (...) Această sugestie de asociere între PNL şi PDL era una parşivă. Am făcut un diminutiv pentru că nu sunt un om rău", a replicat liderul PNL.

De asemenea, el a comentat afirmaţia lui Ponta legată de faptul că premierul nu a spus în trei ani de zile "un lucru rău" despre liderul PNL.

"Nici nu avea motiv. Există case diferite şi obiceiuri diferite (...) eu nu am, aşa, grupuri de oameni cărora să le dau drumul cum dai drumul câinelui prin curte. Ioan Rus, ai voie să vorbeşti, cutare ai voie să vorbeşti. Sunt şcoli diferite, în PNL nu se vorbeşte, nu se tace la ordin, fiecare spune el însuşi ce are de spus", a afirmat Antonescu.

"Trei ani de zile am fost un aliat cred perfect loial pentru domnul Victor Ponta, am vorbit de bine mai mult decât orice pesedist din ţara asta despre Victor Ponta, n-am avut niciun fel de ezitare în momentele sale grele. Nu am nici acum şi nu o să am câtă vreme o să avem o alianţă loială", a completat şeful PNL.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat joi cum comentează acuzaţia liberalului că ar juca "parşivel". "Nu m-aţi auzit în trei ani de zile criticându-l în public pe domnul Antonescu", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici