Antonescu, despre proiectul MAI: O încercare comică a PDL de sporire a numărul de parlamentari

Proiectul de comasare a alegerilor lansat în dezbatere de MAI arată că PDL încearcă, comic, să sporească numărul de parlamentari, iar PNL este în dezacord şi ia în calcul "măsuri mai radicale" pentru combaterea acestuia a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

682 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre proiectul MAI: O încercare comică a PDL de sporire a numărul de parlamentari

Antonescu, despre proiectul MAI: O încercare comică a PDL de sporire a numărul de parlamentari (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Prezentarea oficială a proiectului de lege prin care pedeliştii încearcă abuziv să comaseze două rânduri de alegeri extrem de importante, dar, şi mai comic, încearcă să îşi mărească numărul de parlamentari, mă bucură într-un fel, pentru că în felul acesta se pot lămuri şi cetăţenii aceştei ţări, dacă nu au făcut-o până acum, în privinţa bunei credinţe a acestor politruci, în frunte cu preşedintele Băsescu, care îi girează de atâţia ani", a declarat, preşedintele PNL.

PNL nu poate fi de acord cu o asemenea lege, a spus Antonescu, reamintind că "USL a depus de multă vreme o propunere legislativă care ar reduce numărul parlamentarilor la 318 (...) lege care este blocată de pedelişti".

"Vom discuta în următoarea şedinţă a USL care sunt paşii de urmat, menţionând din capul locului că luăm în calcul şi măsuri mai radicale, nu doar o contestaţie la Curtea Constituţională, care să fie rezolvată eventual după alegeri", a mai declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele PNL.

Proiectul MAI de comasare a alegerilor în 2012 menţine norma de reprezentare a parlamentarilor din legislaţia în vigoare, ceea ce înseamnă că numărul acestora nu va scădea, la locale populaţia luată în calcul fiind cea de la 1 ianuarie 2012, iar pentru generale, cea înregistrată la 31 octombrie 2011.

Potrivit acestui proiect, supus dezbaterii publice până în 12 decembrie, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 70.000 de locuitori. Proiectul propune ca norma de reprezentare pentru alegerea Senatului să fie de un senator la 160.000 de locuitori.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici