Antonescu, despre rugămintea adresată de Băsescu opoziţiei: Ipocrizie jenantă şi penibilă

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că rugămintea adresată de către preşedintele Traian Băsescu opoziţiei de a reveni la lucrările Parlamentului reprezintă o "ipocrizie jenantă şi penibilă", el arătând că cu "de-ăstea" i-a păcălit şeful statului pe români de două ori.

763 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre rugămintea adresată de Băsescu opoziţiei: Ipocrizie jenantă şi penibilă

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Asta este o ipocrizie jenantă, penibilă. Cu de-ăstea i-a păcălit Băsescu pe români de două ori. Dacă o să pornească de la ideea că îi va păcăli şi a treia, şi a patra oară, e problema domniei sale. Eu nu am ce comenta în legătură cu asta. Aicea nu-i pe rugăminţi", a spus Antonescu.

El a susţinut că nu a urmărit mesajul preşedintelui Băsescu adresat Parlamentului.

"Eu nu am urmărit mesajul preşedintelui. Mi-a zornăit pe la ureche, în maşină, în vreme ce veneam încoace cu altă treabă şi nu am urmărit mesajul preşedintelui pentru că preşedintele de mult nu mai vorbeşte pentru oameni care nu sunt ai lui. Nu sunt un om al preşedintelui", a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus că reuniunea de la Palatul Parlamentului a fost una strict a puterii actuale.

"S-au întâlnit ei între ei: majoritate, Guvern, Ungureanu, Băsescu, SIE, şi vorbesc între ei. Eu unul nu am ce să mai aflu de la Traian Băsescu. Eu unul nu mai am de ce să-l ascult pe Traian Băsescu şi ca atare nici nu am făcut-o", a spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, miercuri, în Parlament că adresează opoziţiei rugămintea de a reveni în Legislativ şi a discuta problemele politice aici, unde este locul de dezbatere a chestiunilor politice şi administrative.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a început mesajul adresat în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului cu solicitarea adresată opoziţiei de a reveni în Legislativ.

"Aici e locul de dezbatere a problemelor politice şi a celor administrative care ţin de Parlamentul României (...) Dacă avem un garant real al democraţiei în România, acesta este Parlamentul. Oricât l-am critica, în situaţii de derapaj el vine şi le corectează (…) Nu este cea mai bunã soluţie să subminezi cea mai importantã instituţie a statului român”, a spus preşedintele.

El a arătat că regretă "în modul cel mai sincer" că poziţia lipseşte miercuri din Parlament, la fel ca la toate discursurile sale.

La discursul şefului statului au asistat doar parlamentarii puterii, opoziţia continuându-şi protestul parlamentar.

De asemenea, la şedinţa plenului reunit au fost prezenţi membrii Guvernului, în frunte cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, precum şi şefi ai mai multor instituţii, între care directorul SIE, Teodor Meleşcanu, şi preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici