Antonescu, despre un refuz al lui Băsescu: La un atac nuclear se răspunde cu un atac nuclear

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că varianta în care şeful statului ar refuza desemnarea lui Victor Ponta ca premier ar fi una din "registrul aberaţiei", echivalând în acest moment cu un "război nuclear" din punct de vedere politic.

299 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre un refuz al lui Băsescu: La un atac nuclear se răspunde cu un atac nuclear

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"În conformitate cu Constituţia, Traian Băsescu trebuie să ia act de această exprimare de voinţă foarte clară a alegătorilor români, să desemneze premierul, şi anume pe Victor Ponta, să convoace Parlamentul, să se aşeze în mod normal şi constituţional noile structuri şi să ne vedem de treabă toţi în faţa unui an şi a unei perioade care nu sunt deloc uşoare", a declarat Antonescu.

El a fost întrebat de ce ar putea pe preşedintele Traian Băsescu să accepte propunerea de premier a unei alianţe politice. "Nu e vorba de a accepta ce spune eu, sau ce spune Victor Ponta, sau altcineva. E vorba de a accepta sau nu verdictul alegătorilor, gândiţi-vă că în acest moment stăm faţă în faţă în felul următor: pe de o parte un Traian Băsescu lipsit de orice legitimitate, care continuă să fie legal preşedintele României, să îndeplinească această funcţie, dar având în spate minus 7,4 milioane de voturi, nu plus, şi de cealaltă parte noi, USL, candidatul anunţat de noi întregii ţări înainte de vot, Victor Ponta, cu maximă legitimitate", a replicat Antonescu.

El a fost chestionat dacă în situaţia unui refuz al şefului statului se va ajunge imediat la suspendarea din funcţie.

"Mie mi se pare că a discuta despre alte variante decât aceea pe care au impus-o urnele înseamnă să intrăm în registrul aberaţiei şi pornim de la ideea că totuşi oamenii sunt normali. Într-o situaţie paşnică dumneavoastră evocaţi ideea unui război nuclear. Ori la un atac nuclear se răspunde cu un atac nuclear, Doamne fereşte!", a mai spus preşedintele PNL.

Totodată, el a menţionat că o altă nominalizare pentru funcţia de premier în afară de cea solicitată de USL ar echivala cu batjocorirea unui vot acordat în condiţii vitrege.

"Noi nu am insistat ca pe această vreme, şi aceasta e frumoasă (la Bucureşti, n.r.) oamenii prin ploaie, prin viscol, prin ninsoare să vină la vot pentru ca cineva după aceea să le ignore votul sau să-l batjocorească. Nu, asta în niciun caz, niciodată", a mai precizat Antonescu. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici