Antonescu: Programul USL înseamnă consolidarea statului de drept şi a orientării politicii externe

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că îi asigură pe români că programul USL înseamnă consolidarea şi restaurarea statului de drept în România şi consolidarea orientării politicii externe spre UE şi NATO.

318 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Programul USL înseamnă consolidarea statului de drept şi a orientării politicii externe

Crin Antonescu (Imagine: Adriana Neagoe/ Mediafax Foto)

"Îi asigur pe toţi românii, nu doar pe cei care ne-au votat, că programul USL înseamnă consolidarea şi restaurarea statului de drept în România", a spus Antonescu.

De asemenea, el a dat asigurări că orientarea politicii externe a României rămâne neschimbată, spre UE şi NATO.

Antonescu a reacţionat faţă de "încă o ieşire complet iresponsabilă şi dăunătoare a acestei ţări, a lui Traian Băsescu ieri (sâmbătă, n.r.), a lui Traian Ungureanu azi (duminică, n.r.)". "Ieri, sâmbătă, atunci când nimeni nu mai făcea campanie electorală Traian Băsescu a minţit din nou, a minţit în mod josnic şi în mod ticălos pentru această ţară", a acuzat preşedintele PNL.

"Programul USL înseamnă consolidarea şi restabilirea statului de drept în România, înseamnă democraţie, înseamnă orientarea majoră de politică externă a României pe baza marilor sale realizări care sunt apartenenţa la NATO, apartenenţa la UE – aceste mari realizări nu sunt ale lui Traian Băsescu – partidele noastre care sunt în USL au făcut enorm ca ele să fie posibile şi politica externă a USL va avea drept puncte cardinale aceste orientări", a susţinut Antonescu.

De asemnea, el a criticat abordarea lui Traian Ungureanu care făcea apel pentru "salvarea ţării de teleormanizare".

"Sunt mândru că sunt candidat şi probabil senator de Teleorman, sunt mândru că cetăţenii din Teleorman au venit într-un număr mare la vot dovedindu-se buni cetăţeni. Dar România este întreagă, teleormănenii sunt români ca şi ardelenii, pentru această unitate a ţării s-a vărsat sânge şi au construit generaţii. Apelul aberant la scindarea ţării în funcţie de o opţiune politică sau alta este o iresponsabilitate de grad maxim. Putem să pierdem alegeri şi am pierdut toţi pe rând alegeri, nu putem rupe România în funcţie de votul pe care unii sau alţii îl dau", a mai afirmat preşedintele PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, duminică dimineaţă, după ce a votat, că a ales "pentru continuitate în drumul spre Vest", pentru că nu vrea ca România să fie "o ţară în zona gri în care să nu ştim dacă prioritatea este către Bruxelles sau spre Moscova, către Washington sau spre Beijing".

"Drumul nostru cert este către valorile euro-atlantice, care trebuie să fie parte din viaţa noastră", a spus Băsescu.

De asemenea, preşedintele a afirmat că nu mai trebui admonestaţi liderii UE şi Departamentul de Stat al SUA.

"Uitaţi-vă că de şapte luni creăm ambiguitate, care e direcţia României. Declaraţii, ne războim cu Bruxelles-ul, cu liderii europeni, îi admonestăm, îi certăm, le spunem că nu vin ei să ne facă ordine la noi acasă, certăm Departamentul de Stat. Deci aşa ceva nu se poate, pentru că România riscă să intre într-o zonă gri, în care să nu mai fie recunoscută ca stat decis să se integreze în comunitatea euro-atlantică şi ar putea suferi toţi românii pentru asta", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici