Antonescu: Diaconescu nu este primul despre care se vorbeşte că este urmărit sau monitorizat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, că senatorul Cristian Diaconescu nu este singurul politician despre care se spune că este urmărit sau monitorizat.

22 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Diaconescu nu este primul despre care se vorbeşte că este urmărit sau monitorizat

Antonescu: Diaconescu nu este primul despre care se vorbeşte că este urmărit sau monitorizat (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Nu este primul despre care se vorbeşte că este urmărit sau monitorizat de o instituţie privată. Problema e că nu răspunde nimeni că ies documente din arhivele fostei Securităţi, actualei Securităţi sau a Parchetului şi ar trebui să răspundă cineva, pentru că aceste urmăriri şi monitorizări sunt o infracţiune", a afirmat Crin Antonescu.

În aceeaşi conferinţă de presă, senatorul Teodor Meleşcanu a spus că are "o strângere de inimă" cu privire la Cristian Diaconescu şi la Mircea Geoană. "Ca om şi coleg care am jucat un rol important în promovarea a doi miniştri de Externe, Mircea Geoană şi Cristian Diaconescu, am o strângere de inimă pentru ce li s-a întâmplat", a spus Meleşcanu.

Antonescu şi Meleşcanu au participat, miercuri seară, la Conferinţa Municipală a PNL Oradea, în care se stabileşte viitoarea conducere.

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului. Diaconescu a confirmat demisia, dar a spus că nu vrea să facă alte comentarii.

Surse politice şi juridice declarau, marţi, că Diaconescu a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) cu privire la monitorizarea sa la care a făcut referire ziarista Floriana Jucan în ziua Congresului social-democraţilor, la conducerea căruia politicianul candida.

Ulterior, liderul PSD Cristian Diaconescu a confirmat că a făcut o plângere la Parchet "in rem", pentru a se clarifica dacă există o faptă penală şi dacă a avut loc un filaj în ziua Congresului social-democraţilor.

El a spus că doreşte ca autorităţile să facă lumină în acest caz. Diaconescu a spus că pentru sănătatea societăţii româneşti este mai bine ca acest lucru să se întâmple şi a menţionat că nu are nimic de ascuns sau să-şi reproşeze.

Diaconescu a spus că nu a făcut o plângere penală împotriva unei persoane, sesizarea in rem referindu-se la posibili autori. "Vreau să clarific, nu doar pentru mine, dacă a existat ceva, pentru că dacă ar exista o doză de adevăr că lucrurile s-au întâmplat într-adevăr aşa ceva, lucrurile sunt dramatice", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici