Antonescu: Este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că este nevoie de presiune publică pentru ca Traian Băsescu să demisioneze, el arătând că acesta nu mai este un preşedinte legitim al României şi doar astfel poate fi convins să renunţe la mandat.

1718 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Eu cred că este nevoie de presiune publică asupra lui Traian Băsescu pentru a demisiona", a spus Antonescu la Antena 3.

El a menţionat că Parlamamentul se va reuni, va asculta actul Curţii, după aceea Monitorul Oficial va publica hotărârea, iar Traian Băsescu "va avea acte" pentru a se întoarce la Cotroceni.

Antonescu a precizat că Traian Băsescu nu mai este un preşedinte legitim al României, iar presiunea publică îl poate determina să demisioneze, indiferent de formele "legale" de protest pe care cetăţenii care au votat la referendum le folosesc.

Sute de persoane participă marţi seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, la un miting anti-Băsescu, în timp ce în Piaţa Victoriei, în apropiere de sediul Executivului, câteva zeci de oameni scandează contra Guvernului şi a premierului Victor Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici