Antonescu: Eventuala numire a lui Tăriceanu în funcţia de premier este o ipoteză fantezistă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că evetuala desemnare a lui Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de premier, de către preşedintele Traian Băsescu, este "o ipoteză fantezistă".

1325 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Eventuala numire a lui Tăriceanu în funcţia de premier este o ipoteză fantezistă

Antonescu: Eventuala numire a lui Tăriceanu în funcţia de premier este o ipoteză fantezistă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat cum va afecta USL o eventuală numire a lui Tăriceanu ca premier, liderul PNL, Crin Antonescu, a răspuns că liberalii au "angajamente politice luate faţă de parteneri, luate în cadrul USL şi în faţa a milioane de alegători".

"Vă reamintesc că există un congres al PNL care a adoptat decizia ca partidul să meargă în aceste alegeri şi să guverneze în USL şi ca primul-ministru să fie Victor Ponta. Ca atare, o asemenea ipoteză e fantezistă", a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, inclusiv Călin Popescu Tăriceanu, "întrebat despre o asemenea fantasmă, şi-a amintit" că există o înţelegere politică şi că premier va fi Victor Ponta.

La rândul său, liderul USL, Victor Ponta, a declarat, la aceeaşi conferinţă de presă, că la programul USL au lucrat atât reprezentanţii PSD, cât şi cei ai PNL şi PC, acesta fiind prezentat în faţa liderilor politici şi de faţă cu Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu.

"Povestea asta cu programul care trebuia să fie mai liberal este doar o poveste şi sunt convins că domnul Tăriceanu a fost interpretat greşit sau s-a exprimat greşit", a afirmat Victor Ponta, adăugând că "ultima speranţă a lui Traian Băsescu şi a PDL să rămână Tăriceanu e absolut grotesc".

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu spunea, în plenul celor două Camere ale Parlamentului, că atitudinile de "ţâfnă şi arţag" faţă de liderii UE nu vor face decât ca România să ajungă în postura de ţară "izolată, marginalizată şi frustrată".

"Cred că declaraţiile total neinspirate la adresa Uniuni Europene, a instituţiilor europene, a unor lideri europeni, au fost o greşeală care riscă să ne pună într-o postură de ţară izolată, marginalizată şi frustrată, de ţară care nu a înţeles mecanismele europene, n-a înţeles practicile şi conduita europeană. O poziţie puternică în acest domeniu se construieşte foarte greu, se construieşte în timp şi se construieşte cu eforturi şi nu cu eforturi de orice fel, eforturi mari, care presupun să nu existe în această atitudine nici ţâfnă, nici arţag, dar mai degrabă diplomaţie, conexiuni în lumea occidentală cu prieteni şi aliaţi puternici, cu prieteni şi aliaţi puternici statornici, demersurile să fie făcute cu calm, cu răbdare", afirma Tăriceanu.

Totodată, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu declara, joi, că a aşteptat de la preşedintele PNL prezentarea unui plan economic pentru România, având în vedere că actuala campanie se încheie în mai puţin de două săptămâni, precizând că electoratul liberal aşteaptă soluţii de guvernare din partea PNL.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici