Antonescu: Îi urez sănătate lui Băsescu, discuţiile nepublice despre sănătatea lui îmi repugnă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seara, că, deşi îi e adversar lui Traian Băsescu îi urează sănătate, precizând că îi repugnă discuţiile nepublice din cercurile politice despre starea acestuia de sănătate.

73 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Îi urez sănătate lui Băsescu, discuţiile nepublice despre sănătatea lui îmi repugnă

Antonescu: Îi urez sănătate lui Băsescu, discuţiile nepublice despre sănătatea lui îmi repugnă (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Întrebat cât de oportun este ca buletinul medical al preşedintelui să fie făcut public, având în vedere că Traian Băsescu spune că regretă că nu a instituit acest obicei, Crin Antonescu a replicat: "Ei regretă, nu regretă, că, dacă regreta, îl instituia".

"Asta era în campanie. Cu toate că sunt un adversar al preşedintelui, îi doresc multă sănătate. Chiar nu-mi plac discuţiile nepublice din cercurile politice care se interesează foarte des, şi-ntr-un mod care-mi repugnă, de starea de sănătate a preşedintelui. Cred că este absolut civilizat şi chiar obligatoriu în sens democratic ca atunci când preşedintele sau alţi demnitari are o problemă medicală să se comunice lucrul acesta. Evităm discuţia care e naturală şi ne complicăm.... Nu înţeleg de ce, măcar în seara asta, când văd că devine temă a zilei nu iese cineva de la Preşedinţie să spună domnule, preşedintele a făcut nişte analize la Spitalul Militar, în ziua de...", a susţinut, la Realitatea TV, Crin Antonescu.

Întrebat de ce politicienii vorbesc de starea de sănătate a lui Traian Băsescu, Antonescu a spus că e un interes care i se pare "nelalocul lui", un interes "morbid".

Despre afirmaţiile preşedintelui Băsescu la adresa patronilor de presă, Antonescu a spus că sunt "disfuncţii şi mitocănii".

"Disfuncţii şi mitocănii. Ne-am obişnuit cu asta în ceea ce-l priveşte pe preşedinte, nu sunt de acceptat. Exact aşa cum v-am spus că nu agreez modul în care unii dau târcoale speranţei că preşedintele ar fi bolnav, sigur că n-am să agreez nici mârlănia care se pretinde glumă, pentru că nu are cum să ştie cât de sănătoşi sunt anumiţi oameni şi chiar dacă nu ar fi, nu e de făcut comparaţii cu aşa ceva", a apreciat liderul liberal.

Generalul-maior dr. Ioan Sîrbu, şeful Direcţiei Medicale a Armatei a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că motivul prezenţei preşedintelui Traian Băsescu la Spitalul Militar Central a fost controlul medical anual pe care şeful statului trebuie să-l facă, conform unei decizii a CSAT.

"Conform unei hotărâri a CSAT, preşedintele face în fiecare an un control medical general. Acesta a fost motivul prezenţei sale la spital. Ar trebui ca fiecare român, la rândul său, să-şi facă un asemenea control anual", a spus, pentru MEDIAFAX, medicul militar.

Duminică seară, preşedintele, însoţit de Prima Doamnă, a mers la un restaurant din Capitală unde a cinat şi a urmărit prima repriză a meciului de fotbal CFR Cluj - Steaua Bucureşti.

La plecare, preşedintele le-a spus jurnaliştilor că că este "mai sănătos ca toţi patronii" lor "şi la minte, şi la corp".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici