Antonescu: Impozitarea drepturilor de autor, o meschinărie care vizează oamenii liberi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, că măsura privind impozitarea drepturilor de autor prin introducerea plăţii CAS-ului este o "meschinărie" care vizează oamenii îndeobşte liberi, menţionând că obsesia tuturor regimurilor este de a limita liberatatea presei.

72 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Impozitarea drepturilor de autor, o meschinărie care vizează oamenii liberi

Antonescu: Impozitarea drepturilor de autor, o meschinărie care vizează oamenii liberi (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Întrebat dacă în opinia sa bugetul asigurărilor sociale se bazează pe impozitarea drepturilor de autor, Antonescu a replicat că această măsură vizează "câteva categorii de oameni îndeobşte liberi şi ca atare periculoşi".

"Dacă vorbim în primul rând despre cei din presă este pentru că obsesia tuturor politicienilor, partidelor, regimurilor, care au tentaţia de a acoperi tot, este aceea de a limita libertatea presei. Cred că vă aşteaptă (pe jurnalişti -nr) şi ne aşteaptă vremuri grele", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a calificat această măsură pe care Guvernul intenţionează să o ia drept o "meschinărie".

"Cred că e o meschinărie pentru că nici din punct de vedere economic nu rezolvă mari lucruri, abia creează unele şi mai cred că tot acest buget a fost făcut pentru a răsplăti aliaţii sau "slujbaşii" ca să fiu mai exact, şi pentru a pedepsi duşmanii sau potenţialii duşmani. Acest buget prin care domnul Băsescu, prin intermediul domnului Boc şi cu mâna proaspăt reangajatului mercenar Sebastian Vlădescu, ni l-au propus ne arată o viziune şi e un instrument politic, dar din păcate nu cel de care aveam nevoie într-o situaţie destul de critică", a spus Antonescu.

El a menţionat că Vlădescu e suficient de "inteligent şi de cult ca să înţeleagă că nu e o jignire, ci un calificativ tehnic", menţionând că "deprecierea accelerată a situaţiei economice şi sociale" va genera "escaladarea unei ofensive împotriva presei", inventarea de noi duşmani şi un ciclu de noi arestări pe o gamă foarte bogată şi pe diferite motive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici