Antonescu: În PNL va fi interzisă mediocritatea

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, la Realitatea TV, că prima măsură pe care o va lua conducerea nou aleasă a formaţiunii este urgentarea formării guvernului din umbră, menţionând totodată, în glumă, că "de acum încolo în partid e interzisă mediocritatea".

21 afișări
Imaginea articolului Antonescu: În PNL va fi interzisă mediocritatea

Antonescu: În PNL va fi interzisă mediocritatea (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Întrebat care va fi prima măsură pe care o va lua, având în vedere că are acum puteri sporite, Crin Antonescu a menţionat urgentarea formării guvernului din umbră.

"Nu există una. Există foarte multe, un front foarte larg de măsuri, dar cred că cel mai urgent lucru este să finalizăm acest dispozitiv al guvernului din umbră, pentru că el dă o altă calitate activităţii de opoziţie, în sensul unei chirurgii a monitorizării şi în sensul unor soluţii alternative pe care trebuie să le dăm de fiecare dată", a spus Antonescu.

În privinţa componenţei Biroului Politic Central (BPC), Antonescu a declarat că "între vicepreşedinţi şi membri ai Biroului nu există o deosebire ierarhică", cei care sunt vicepreşedinţi asumându-şi coorodonarea anumitor domenii.

"Conducerea partidului nu e gândită la noi ca un guvern în umbră. Vicepreşedinţii coordonează departamente, de exemplu departament electoral, şi nu ministere. Guvernul din umbră, ceea ce e altceva, poate să cuprindă nu numai un om sau doi din afara conducerii PNL, ci teoretic pe toţi, şi probabil că în sensul acesta vor exista multe surprize, începând cu surprizele pe care le vor avea cei din partid sau din conducere atunci când îl vom face", a spus Crin Antonescu, precizând că la guvernul din umbră are mai multă libertate.

Întrebat dacă poate da nume de astfel de posibili "miniştri", preşedintele PNL i-a nominalizat pe Mariana Câmpeanu, la Muncă, şi Andrei Marga, la Educaţie.

El a ţinut să spună că în PNL va exista şi de acum înainte dezbaterea şi schimbul de replici, dar a spus în glumă că va fi interzisă mediocritatea.

"În interiorul partidului, înotdeauna va exista dezbatere, replică, suntem un partid care schimbă idei şi replici contondente adesea, ca să nu mai vorbim despre faptul că, slavă Domnului, avem cu cine să ne duelăm. Dar în partid nu va fi linişte. Voi veghea să nu fie linişte. În partid, glumind un pic, din punctul meu de vedere, un singur lucru e interzis de acum încolo - mediocritatea", a susţinut Crin Antonescu.

El a explicat că printr-un asemenea proiect, "PNL nu îşi mai permite să fie mediocru, pentru că, dacă este sau rămâne mediocru, nu poate face un asemenea salt spectaculos"

"Asta este o obligaţie pentru noi toţi, de care putem sau nu să ne achităm", a spus liderul PNL.

Crin Antonescu a anunţat, sâmbătă, la Congres, în cadrul prezentării moţiunii sale politice, că PNL va pregăti un corp de parlamentari din umbră, viitorii candidaţi pentru fiecare colegiu, precum şi un guvern alternativ, care va monitoriza actualul Executiv.

"PNL şi structurile sale locale şi departamentele vor pregăti un corp de parlamentari «din umbră», viitori candidaţi ai partidului în fiecare colegiu", a declarat Antonescu.

El a mai spus că, în cel mai scurt timp, PNL va anunţa public constituirea unui guvern alternativ sau "din umbră" care îşi va asuma monitorizarea cotidiană a activităţii Guvernului, precum şi a poziţiilor acestuia în deciziile europene. În plus, guvernul alternativ va elabora şi prezenta public soluţiile şi politicile alternative, astfel încât opinia publică să aibă, în momentul alegerilor, o perspectivă clară şi o garanţie legată de alternativa care i se oferă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici